dimarts, 7 de desembre del 2010

LA LLARGA CUA DELS ANDORRANS

EL TITULAR D'AHIR: més de quaranta quilòmetres de cues per accedir a Andorra.

Diuen que són persones i famílies -o, fins i tot, les dos coses a la vegada- que pugen a esquiar o a comprar. Cabria la possibilitat que fossin fumadors, sucrers, bevedors o formatgers empedreïts. Ves a saber, avui però no hi entrarem...

Ara, el què des del D.Y.W.T.K.A.S. realment ens preocupa és: quan aquests quaranta quilòmetres de cotxes hagin pogut accedir a la petita vall andorrana, on aparcaran? Ull, que la qüestió no és la gran rucada. Heu de tenir ben present que Andorra sencera és tan gran com el pàrking de Port Aventura, i amb la petita diferència que al País dels Pirineus hi ha obstacles –entenguis cases, mercats, santuaris, pistes d’esquí i Caldees- pel mig. A més a més - i que serveixi com a reivindicació de tots aquells que hi hem pujat almenys una vegada amb el nostre cotxe- a Andorra només hi ha zones blaves (a no ser, clar, que no tinguis cap problema a anar a estacionar al mig del bosc o a la pista d'esquí).

Per això, d’es d’aquí i solidaritzant-nos amb tots aquells fumadors, sucrers, bevedors i formatgers empedreïts, volem aportar llum sobre el problema/qüestió/dicotomia de l’aparcament andorrà. Així, per pujar-hi tranquils hem de seguir un parell de normes bàsiques que ens facilitaran el fet:

1. Cal aprofitar tots els espais. I, sobretot, cal tenir ben present que l'un sobre l’altre implica pagar la meitat de zona blava. Sempre però sent ordenats i coherents.

Ara, tal com a esquiar hi anem adequadament calçats, els nostres vehicles també hi hauran de pujar amb els equipaments pneumàtics adients. Sobretot si som els què estem a dalt.

2. Qui ha dit que el fet que l’establiment on ens hostatgem no tingui pàrking esdevé un problema? Simplement implica que tenim menys diners que aquells qui s’allotgen als establiments amb pàrking inclòs. Potser no anirem a Caldea. Potser no som gent-de-peles. Però que això no us empenyi a no poder aparcar el cotxe. A falta de recursos: imaginació.


Ah, i tingueu sempre present:

*Sànset*

23 comentaris:

Joan ha dit...

Hehehe, i jo que pensava que la solució era pujar-hi en tanc ...

El porquet ha dit...

Jo vaig viure en directe aquesta cua, però baixant de la Cerdanya per la Seu d'Urgell i no pas per entrar a Andorra. Vaig veure tota la cua, en contra direcció, que havia atrapat centenars i centenars de vehicles. La gent, fins i tot, estava fora els cotxes, símbol inequívoc que, a més d'haver-hi retenció, aquesta era lentíssima!

I em va venir el mateix pensament al cap... tots aquests cotxes no caben a Andorra!

A voltes em fa vergonya ser humà i veure aquests comportaments gregaris, com a ovelles cap a l'escorxador, tots en grup a comprar, comprar i comprar.

Per sort, jo anava en direcció oposada!

Lluïsa ha dit...

I aquí hi estan comptats els que entraven pel Pas de la Casa, o només els que ho feien per la Seu d'Urgell?
Mira que se n'han de tenir ganes...

Jordi ha dit...

hahaha te'n riuràs, però això mateix li vaig comentar ahir a l'Alba, que on coi aparcarien tots. Allà a la zona de les botigues ja hi ha poc aparcament...

A mi el que m'agrada, l'opció que trobo més correcte és la dels arbres. Potser trobem arbustus Seatorums o arbulus Lexus...

Anònim ha dit...

No he anat mai a esquiar, pel que no m'he trobat amb aquest problema. Molt bé s'ho ha de passar la gent per aguantar tants km de cua!

Garbí24 ha dit...

com que jo hi pujava cada setmana per feina......sé sobrada-ment quins dies està prohibit pujar-hi...per perill de colapse. Un gran país, però ja està be allà on està

kika ha dit...

mira que hi ha gent estranya! que es posin en aquests follons sense necessitat! jo no ho entenc!

Ferran Porta ha dit...

Però a veure, això passa des que tinc ús de raó, pel pont de la Puríssima! Que no ho sabeu, catalans, catalanes i conductors, que entre el 5 i el 8 de desembre a Andorra no s'hi pot anar?

Mira que m'agrada, el país dels Pirineus, però no a qualsevol preu!

Elfreelang ha dit...

Sóc de les poques persones en el món que ni tinc cotxe ni carnet de conduir ni mai he anat a Andorra...sabia que tenien cames i braços però cua!!!! cua no sabia que la tenien...enginyosa manera d'aparcar...

nur ha dit...

boníssim, sànset :)

Jo diria que això passa gairebé tots els caps de setmana i ponts en època de neu des que tinc coneixement (i, encara que no ho sembli, fa molts anys que en tinc, eh?).

Sí que hauríem de trobar solucions creatives a aquest problema d'aparcament i penseu que al Valira hi ha molt espai :P

Sergi ha dit...

Déu n'hi do amb aquestes fotos... em sembla que sé de la pàgina que són, n'hi ha cada una...

Albert ha dit...

Jajaja. Crec que més d'una d'aquestes fotos ha estat retocada amb el Photoshop.
Ho tindré en compte per si algun dia vaig a Andorra. Gràcies.
Adéu!

rits ha dit...

jejejeje, molt bo! algunes de les fotos son molt espectaculars.
només he pujat una vegada a Andorra, i buf, ho recordo amb molt d'estrés. Millor estalviar-se les cues i anar-hi quan no hi hagi neu, que de ben segur tb està molt maca.

Miquel ha dit...

Quines ganes de passar el pont atrapat a la carretera. Hi ha coses que encara no entenc.

Per cert, he pensat que aquesta imatge us faria gràcia:

http://mit.zenfs.com/101/2010/12/assange.time_.jpg

Agnès Setrill. ha dit...

Quines fotos!
Amb lo fàcil que era aparcar a Salou i a Cambrils. :-)

Ferran Porta ha dit...

Haha! Boníssim el link d'en Miquel.

Per cert, Sànset, el títol del teu post no és pas una marranada, no? això de la "llarga cua dels andorrans"...
Utnoa, què li passa al teu home??

Assumpta ha dit...

Ah, doncs jo sóc gairebé com l'ELFREELANG... No tinc cotxe, no tinc carnet de conduir... he estat UNA VEGADA a Andorra :-DD

Tenia 15 anys, o sigui que ha nevat molt des de llavors... vaig anar amb autocar a proposta d'uns amics de classe (era una excursió d'un grup del seu barri... ni ho recordo... només recordo que un d'ells va fer tot el viatge de tornada traient la mà per fora de la finestreta perquè havia comprat mantega i deia que se li desfaria amb la calefacció del autocar... i varem riure molt... clar, als 15 anys podent fer el ximplet!!)

Assumpta ha dit...

Ah! A mi m'agrada el que està "aparcat" de cantó... :-DD (tercer grup de fotos, a dalt a la dreta)

Carme Rosanas ha dit...

Uf! doncs jo hi he viscut uns quants anyets al País dels Pirineus. I m'agradava molt viure-hi. I clar! hi he anat moltes vegades i continuo anant-hi de tant en tant. Ara, pel pont, no. Ara fins per Nadal. Ja me'n recordaré dels teus suggeriments si no podem aparcar. :)

Joana ha dit...

Jo no aniria mai en dates així, deu ser terrible!

Oriol ha dit...

Quines ganes d'anar a fer cua amb el cotxe, tant bé que s'està a casa!

Laia ha dit...

Cal anar apilant, i llestos! penseu que aparcant sobre tres cotxes us pot sortir la zona blava un 25% menys!!!

DooMMasteR ha dit...

Ets gran Sànset, molt gran!
Aquesta gent és adicta al patiment, no hi ha dubte!