dijous, 10 de desembre del 2009

PARAULA DE PEP

Ahir, a la roda de premsa posterior al partit Dinamo de Kiev-Barça, un periodista ucraïnès va preguntar-li a en Pep per quin motiu els catalans preferíem parlar en català, i no en castellà.

Ell, tranquil·lament, va respondre l’evidència; “somos un país con una lengua propia y cuando salimos, los que la hablamos, la usamos". Ben lògic. Quan un espanyol surt d’Espanya i parla amb el seus ho fa en castellà. Quan un francès surt de França i parla amb els seus ho fa en francès. Cony! Doncs un català ha de poder fer el mateix. Fins aquí, tot normal.

Aquest matí he entrat a les webs dels diaris esportius, per veure les diferents cròniques del partit. Ni el Mundo Deportivo ni l’Sport es feien ressò de la frase d’en Pep. En canvi, el Marca ho considerava una notícia que s’havia d’emportar un bon fragment de la pàgina web (on no sortia cap declaració més d’en Guardiola). Si entreu a l'enllaç, fixeu-vos en els comentaris d'alguns orcos que van sobreviure a la caiguda de Mordor, no tenen pèrdua!


Ara jo em pregunto: Què això és una notícia? Què s’han pensat, que ens deixem el català a casa –al calaix dels calçotets/calcetes- quan sortim a fora? Calla, calla, que els catalans quan sortim de Catalunya, per fer-nos entendre parlem Esperanto, no et fot!


Si encara els queda camí per recórrer a aquesta gent...


*Sànset*

25 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

jajaja, no se m'acut res més... no sé què dir!

Això és el que m'has dit que ja m'explicaries aquest matí a les 7? Seguit d'un "calla i dorm"!!

En realitat ho trobo molt fort. Però també penso que les persones amb dos dits de fron (millor dit, de cervell)consideraran que la pregunta no tenia sentit i la notícia encara menys.

Utnoa

sànset i utnoa ha dit...

Ostres, no m'ho puc treure del cap... No llegiu els comentaris de la "gent" al Marca... uff, t'agafen ganes de jo què sé què!

realment mai ho entendran... no se si és tossudisme, falta d'empatia, falta de coneixements, ganes de tocar els collons... mmm... qè més?

grrr

utnoa

Clidice ha dit...

per prescripció facultativa no miro mai els diaris del "país veí". El mal és que aquests orcs de Mordor enverinen la seva pròpia gent, la gent normal, la bona gent. Així no hi ha pedagogia que valgui, val més pintar bé la ratlla i cadascú a ca seu. Salut i eurus!

Assumpta ha dit...

Ah! jo passo de llegir els comentaris de la gent en aquest article jajaja el que m'encanta és la notícia "en sí"

I jo sí que normalment llegeixo la premsa del país veí i he de dir que, en aquest cas, MARCA no diu ni fa res dolent, al contrari, recull la notícia i ens fa un favor, que és bo que la gent s'assebenti d'aquestes coses.

He de dir també que quan el Madrid perd (exemple, Alcorcón) els culés tampoc es mosseguen la llengua deixant comentaris, eh? jajaja
Aquests forums són així, la gent deixa anar la part més visceral.

En aquest cas ja dic que prefereixo no llegir els comentaris, però me'ls puc imaginar perfectament.

Que vagin dient, el més important és el que va dir en Pep i que declaracions així es facin sentir per tot el món: SOM UN PAÍS AMB UNA LLENGUA PRÒPIA.

Bon post Sànset!! :-))

Assumpta ha dit...

L'Avui :-))

http://ow.ly/KxI7

M'ho han passat per mail... i fa referència al 3cat24.cat que també en parla :-))

sànset i utnoa ha dit...

Gràcies Assumpta, ara m'ho he llegit. Sort que els de l'Avui ho tracten amb més normalitat. Ara, em sembla que molts dels aplaudiments van venir més aviat dels periodistes catalans...

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Utnoa: Sí, era això! Ara ja no cal que t’ho expliqui! Jo també espero que la gent “normal” no ho consideri una notícia. Però em remeto als “orcos”. Tu mateixa els has llegit. Quina por!

Clidice: Jo els llegeixo. Fins i tot em miro ABC, Razón, AS i tot això. Crec que és interessant saber el que creuen i el que opinen de nosaltres. No per que em vulgui emprenyar amb ells o perquè els vulgui odiar. És simple curiositat, res més. I si sabem el que ens diuen, podrem respondre’ls prou coherentment com perquè siguin –almenys alguns- capaços d’entendre’ns. No renunciaré a “descontaminar-los”. Ara, espero no acabar concloent que els han rentat el cervell...

Assumpta: Amb això tens molta raó. Quan el Mandril perd nosaltres també ens quedem distrets. Però hi ha una diferència. Jo em quedo tranquil dient-li de tot al Cristis, però no ataco el seu país. Hi ha catalans que ataquen Espanya perquè sí, però –pel que veig- en són un percentatge molt menor els catalans que ho fan que no els espanyols que ens ataquen a nosaltres sense motiu aparent. Ells estan més contaminats que nosaltres (Mundo, Razon, ABC, LibertadDigital, Intereconomia, Tele5, COPE, TeleMandril, etc etc etc).

I sí, millor que ens quedem amb el que va dir el Pep, que ha demostrat sempre ser un tipo educat i coherent.


*Sànset*

Núr ha dit...

He rigut una bona estona amb la colla de rucades que diuen aquesta gentussa. N'hi ha per llogar-hi cadires! Sincerament, em sembla mentida que avui dia encara es pregutin allò de «si podéis hablar castellano, por qué habláis catalán?»

...

neus ha dit...

jo no puc llegir els comentaris, m'encenen i moltes vegades em sento ferida. Ja sé que diuen que només ofèn qui pot, però no crec pas que sigui així.
Tot plegat és ignorància i que escara viuen al paleolític, on s'aconseguien les coses sisplauperforça i a cops de pal.
Ara, el que no té desperdici és el que assegura que volem quedar-nos a Ecspañña per continuar 'chupando de las arcas del estado'... aquest sí que és per pixar-se de riure!
Són tan dolentes l'enveja i la ignorància, imagina't quan es troben!

El que no acabo d'entendre és perquè en fan tant d'enrenou ara, quan ja fa més d'un any que les coses són així. O sigui, el nostre Profeta va dir que faria les rodes de premsa en català i castellà arreu de la península i ningú es va queixar. Ho va establir amb unsaber fer increïble i ningú va qüestionar-se si tenia raó, dret o cullonades d'aquestes.
Que hi ha cavernícoles, i tant! n'hi haurà sempre en un país on la tv fa el que fa i té els índex d'audiència que té. N'hi haurà mentre hi hagi impunitat per l'apologia de la violència. Així els hi va.

uf... val més que ho deixi estar, no? me'n vaig cap a Úbeda i no en tinc cap ganes, preferiria les vinyes empordaneses.

Salut i Visca Catalunya... lliure!

neus ha dit...

I en té la culpa la Yoko també!

Cris (V/N) ha dit...

Ais deus meu, jajajaa, si és que té que haver gent per a tot, però jo passo de llegir aquests comentaris, per que no m'aporten res, el que és ceg, és ceg i punto.... Heu llegit mai els comentaris i comentaristes de "periodistadigital.com"??? Doncs tampoc ho feu, jajajjaa.... En fi, que Força Barça i Visca en Pep i la mare que el va parir, si senyor!! Petons per a vosaltres dos, guapos :)

3cat24 ha dit...

Hola,

El 3cat24, pàgina web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, vol mostrar el que es fa a la Blogosfera catalana i diàriament destaquem un blog amb contingut interessant. Avui dijous 10 de desembre li ha tocat al vostre. Ho podeu veure aquí:
http://www.3cat24.cat/blogs

I aquí un llistat de tot el que hem recomanat des que vam començar el 9 d'octubre del 2008.
http://www.3cat24.cat/noticia/326283

Si teniu cap problema o voleu que no el destaquem, només ens ho heu de dir.
I si ens podeu recomanar un altre blog en català que considereu bo, ho farem en nom vostre.
El vostre ens el va recomanar l'Antonio.


Salutacions

Cris (V/N) ha dit...

Nois FELICITATS!!!!!!!!!!!!!! Quina bona notícia, jajajajaa, oleeeeeeee, que maco ha quedat :) Un gran petó de nou a tots dos!!!

Mireia ha dit...

Però com se us ocurreix envair-nos a llegir aquests comentaris ugrrrr!
M'enfado quan veig el que es pensa per segons on. Culpa meva per anar-ho a llegir.
No entenen res de res, n'hi ha alguns

Mireia ha dit...

Ei, felicitats per ser el destacat de 3/24

Assumpta ha dit...

Epssss!!! al 3cat24.cat!! Enhorabona :-)))

kweilan ha dit...

Felicitats!!!

Sergi ha dit...

Jo potser sóc molt ingenu, però trobo que la notícia del Marca no té cap to, és totalment neutre i a tall informatiu. Una altra cosa és que sigui notícia, i que la posin només perquè saben que generarà aquest tipus de comentaris (que no he llegit, però me'ls imagino). Sincerament, i sense buscar motius ocults, el Marca és de llarg millor diari que no pas l'Sport o el Mundo Deportivo, que fan pena. Parlo de l'edició digital. Tinc entès que el Marca en paper és una mica més parcial.

zel ha dit...

Jo, a aquests que van sobreviure a Mòrdor, els tornaria a fer fer el viatge, i a cremar...però vaja, allò és un altre territori...territori comanxe, no, que aquests són amics...

Elfreelang ha dit...

En fi visca el Guardiola i visca el català i els de la caverna que ens confitin la seva imbecil·litat" Ah i els ucraïnesos ens haurien d'entendre....ells han patit l'assaltament lingüístic en contra de la seva llengua sota el domini rus....ah i moltes felicitats per la notícia del bloc destacat al 3/24cat!!!

sànset i utnoa ha dit...

Núr: Sí que sembla mentida. Però,de vegades, la realitat supera la ficció. I aquí en tenim una mostra ben clara!

Elur: Històricament han estat acostumats a això del “siusplauperforça”, i costarà molt que canviïn. Ara bé, hauria estat més intel•ligent fer les coses d’una altra manera. Així els va...
Això que has comentat sobre el nostre Profeta també m’estranya, perquè ningú ha dit res fins ara. Potser –perquè no escolten les rodes de premsa- no se n’han adonat fins que en Pep no ha soltat una “frase incendiària” (segons ells). És molt trist que aquesta frase hagi estat notícia, i no ho fos res del que va dir a la resta del seu parlament. Com va dir aquell; ladran, luego...
D’acord amb tu sobre això de la Yoko!
Que vagi molt bé per Úbeda!

Cris: M’apunto això de Periodistadigital. Però sóc curiós de mena i igual cometo l’error de fotre-hi un cop d’ull. Quan tingui la bilis a punt, clar.

Mireia: Ho sento, sé que és una mica desagradable. Però és bo perquè ens fem partícips del que has dit; que no entenen res de res.

Kweilan: Moltes gràcies!

Xexu: Tens raó amb això que el Marca digital està millor que l’Sport o el Mundo Deportivo i que, encara que els costi, intenten ser mínimament imparcials. I també tens raó amb això que dius sobre la notícia; que està redactada a simple tall informatiu. Ara, el que és fotut és que sigui notícia i que no ho sigui la resta de la roda de premsa. Una roda de premsa que, per cert, va ser molt interessant. Els del Marca ja sabien bé el que es feien al publicar-ho, i ja sabien bé els comentaris que generaria.
Per cert, ahir aquesta va ser la notícia digital més llegida i més comentada de tot Espanya. Una notícia que no ho era...

Zel: Compte, que encara t’aplicaran la llei antiterrorista!

Elvira FR: Si que ens haurien d’entendre els ucraïnesos perquè, com bé has dit, i sobretot a la zona de Kiev, el seu idioma va ser bastant “minoritzat” no fa massa temps. En aquests casos és curiós que els únics Pobles que puguin ser capaços d’entendre’t siguin aquells qui han patit un problema similar al nostre. Els que no l’han patit, segueixen tenint molt clar allò de “cultura de primera” VS “cultura de segona”.


Moltes gràcies a tots per felicitar-nos per això del 3cat24. I agrair al 3cat 24 que ens hagi destacat! Ens ha fet molta il•lusió i no ens ho esperàvem gens. Francament, creiem que hi ha altres blocs per aquí que es mereixen no ser destacats una vegada, es mereixerien ser destacats cada dia!

*Sànset*

Carme Rosanas ha dit...

Molt bon post! I moltes felicitats pel 3cat24...

No no vaig a llegir els comentaris, ara mateix em fa mandra, hi ha evidències tan grans que serveixen per a tots els habitants del planeta siguin de la nacionalitat que siguin... però per a nosaltres no. Ignorància i prejudicis. Una barreja mortal de necessitat. No poden fer-hi més.

sànset i utnoa ha dit...

Carme: Gràcies!
Sí. Nosaltres som com aquell senyor desgraciat que li ha tocat tenir uns veïns bastant impresentables i... ignorants, sobretot ignorants.
A veure que passa avui!

*Sànset*

Ferran Porta ha dit...

Hi ha tant de desconeixement entre Catalunya i "la resta de l'estat"... no veig que aquesta situació tingui solució, francament. Bé, sí que la hi té: frontera i cadascú a casa seva; de ben segur que viurem molt més tranquils, uns i altres.

Quin país, el veí!

sànset i utnoa ha dit...

Ferran: I ben maco que seria això. El problema és que ells tenen molt assumit això del "derecho de conquista". No ens estimen, però aspiren a que mai marxem i, a poder ser, que acabem parlant tots en castellà.

El nostre país veí és un país bastant perillós!

Gràcies!

*Sànset*