dimarts, 15 de desembre del 2009

Neu a la Catalunya profunda

Abans d’ahir algú deuria veure l’illa de Mallorca des del mirador de la Mussara. Els vells, temps ençà, contaven que veure l’illa era sinònim de nevada (i de bona vista).

Hem viscut un temporal de neu curiós, que no ha entrat des del nord-oest, com és habitual, sinó que ho ha fet des de l’est, des del mar, i ha seguit depressió de l’Ebre amunt. Per aquest motiu ha arribat amb més força a la zona de la Catalunya més profunda i ha deixat ben esblanqueïda la Ribera, el Priorat, la Terra Alta i part del Camp.

Els vells dels Masos explicaven que quan nevava a Móra la Nova volia dir que la resta de Catalunya ja ho estava. En aquest cas, la saviesa popular no ha anat massa ben encaminada.

Ara, que si al desembre neva; bon any ens espera!

Els nens del terreno, ben contents, que no van a l’escola. Els camioners cagant-se en tot per haver de dormir al poliesportiu de Falset. I alguns pagesos, ben cabrejats. D’altres no. La neu li ha fet un bon joc als ametllers, però potser no a les oliveres i menys si algú tenia plantades carxofes. Ja se sap; mai neva a gust de tothom...

Per acabar amb aquest post molinià us deixo amb algunes fotografies que he manllevat vilment del 3cat24.

Calaceit ben nevat


L'església de la Mussara també ho ha notat


A Margalef les truites es van posar la bufanda


Bon gruix ha incomunicat Vilalba dels Arcs


Neu als Masos (Móra la Nova)

*Sànset*

16 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Aix! quin fred!
Aquí no ha arribat! I això que toquem a Collserola i per allà dalt es veu que sí.

Clidice ha dit...

camacuuuuuu ;P ep! que Montserrat encara està enfarinat eh! :)

assumpta ha dit...

Per la part de les terres de l'Ebre, Priorat i Terra alta, és on més hi ha nevat i ha deixat unes imatges precioses.

Esperem que la coordinació entre els diferents serveis per a que tot hagi quedat en un fet anecdòtic hagi funcionat bé. Desde casa veig tota la serra del Tallat (Conca de barberà), ben enfarinada i es preciós!

Gràcies per la visita i donar-me l'oportunitat de conèixer el vostre bloc.
Petons.
:)

Jordi ha dit...

La neu, pels que la veiem poc fa gràcia, però entenc que hi hagi gent que no la vulguin veure ni en pintura! Però bé, no podria fer una mica menys de fred??

sànset i utnoa ha dit...

Fa el fred que feia abans, quan els hiverns eren de veritat!!

Temps de posar-te la bufanda, els guants, el gorrito...etc!

Utnoa

Francesc Mompó ha dit...

Tenim un país ben encisador per tots els racons. Per això no volen independitzar-se de nosaltres la gent del ponent.
Salut i Terra

Cris (V/N) ha dit...

Jo, unes imatges realment boniques, però, cordill, quin fredddddddddddd!!!!!! Aquí al Maresme vent i més vent, pluja i un fred de pebrots, pebrots petits, eh? Grans els vostres, que encara no ens ha nevat, jajaja :) Un petó a tots dos!!

Elfreelang ha dit...

m'espanta el fred però la neu m'apassiona ( no per esquiar) m'agrada i em fa una il.lusió boja i infantil que la neu aparegui on habitualment no ho fa...jo volia que nevés a BCN...haurem d'esperar...

Sergi ha dit...

Prop de la capital fot un fred que pela, però de moment, de nevar res. Però potser anem en camí, si s'acosta cap aquí.

Assumpta ha dit...

Jajaja m'has fet riure amb aquest comentari "us deixo amb algunes fotografies que he manllevat vilment del 3cat24." :-))

Jo que ja t'anava a piropejar com a reporter gràfic!! :-))

Aquí a Reus fa veeeeeent i no m'agrada perquè surto a estendre la roba tremolant i tinc un refredat que fa 42 dies que em dura i sembla que estic empitjorant... Per què coi ha de fer vent? La gent que va edificar Reus? (que va decidir posar una ciutat aquí) no sabia que aquí fa vent?

La temperatura en aquests moments (segons Meteoreus) és de 4'9 (dos graus més que al migdia!) però el vent fa baixar la temperatura de sensació fins a xifres NEGATIVES.

kweilan ha dit...

La neu fa molt boniques les fotos encara que s'endevini un fred de pela.

sànset i utnoa ha dit...

Carme: La neu ja no deurà arribar. Ara, avui el fred serà tremendo!

Clidice: Veure Montserrat enfarinada ha de valdre molt la pena!

-Assumpta-: Encara hi ha un parell de carreteres tallades a data d’avui. A la gent de la Fatarella no estarà massa contenta. Esperem que tinguessin les neveres plenes!

Jordi: S’agrairia, francament. Però, prefereixo el fred –sempre et pots tapar més- que la calor –arriba un punt determinat que ja no et pots traure mes roba!

Utnoa: Sí, i és ben maco que de tant en tant faci aquest fred. Així tenim una excusa ben bona per tapar-nos ben apretadets sota el nòrdic!

Francesc Mompó: Per això serà... bé, per un motiu o un altre no volen que marxem. Esperem que sigui perquè els agrada i no per un altra cosa.
Gràcies per visitar-nos!

Cris: I tant que ha de fotre fred! No m’agradaria trobar-m’hi al carrer! Vosaltres sí que ho patiu, que el vent és el pitjor que hi ha.

Elvira FR: Perquè nevi a Barcelona ens haurem d’esperar. Ara, aquest hivern promet!

Xexu: Ufff... No crec pas que nevi per la capital. Però no perdem l’esperança! Ara, no vull veure ni Rondes ni Cinturons nevats!

Assumpta: Sí que ho deurien saber, sí. Ho deurien fer així perquè els reusencs del futur els tinguéssiu sempre en el record! Ara, et diré una cosa. He treballat a Reus i sí, fa molt vent. Però al Vendrell en fa bastant més! De fet, els estudiosos diuen que, etimològicament, “vendrell” prové de “divendres”. Jo crec que és més simple: VENTdrell. Evidentment, ve de “vent”.
Ara, amb el vent tot sembla més fred, i costa més sortir de casa!
Que et recuperis!

Kweilan: Estem d’acord. Almenys, els dóna un altre prisma.

Gràcies a tots!

*Sànset*

en Girbén ha dit...

I pensar que ara fa deu dies corria pels aspres cims dels Ports!
Em ve al cap la imatge de les sauvatges entomant la nevada, i el dels els rastres que deuen haver deixat damunt del blanc mantell.

Núr ha dit...

Coi! Quin fred només de mirar les fotos!!!! :S

A mi m'encanta el fred :) Ja tenia ganes que arribés! Caminar pel carrer, que l'aire glaçat et geli la cara... :D I després entrar en un bar i fer un cafè calentó! hehehe


...ei, i que consti que ho dic molt sincerament, eh???

sànset i utnoa ha dit...

en Girbén: Ho has expressat perfectament. Ara, aquests dies jo evitaria passejar pels Ports, pel que pugui ser...

Núr: Ja et crec. El que passa és que el fred ha arribat massa sobtadament i molts no ens ho esperàvem. I que sigui lleu.

Gràcies a tots dos!

*Sànset*

Ferran Porta ha dit...

Xules les fotos manllevades ;-)
M'agrada la neu i el fred! (a Berlin, la meva "mitja taronja urbana", aquesta nit passada: -15º). Aviat em tocarà abrigar-me :-))