dimarts, 13 d’abril del 2010

LA TERRIBLE HISTÒRIA D'EN SUPER CATALÀ

De dia –o de nit, perquè anava a torns- treballava de repartidor de pizzes per una famosa companyia multinacional.

Però de nit –o de dia, perquè anava a torns- es transformava en SUPER CATALÀ. Era l’heroi d’aquelles terres que el poeta va definir com a “país petit”. Les injustícies que cometien tots aquells qui volien acabar amb aquell ufanós Poble rebien la ràpida i brutal resposta d’aquell heroi. A cops de falç escapçava el mal que planava sobre aquella terra.

Els catalans se sabien feliços, perquè estaven protegits per aquell patillero justicier.

Però un dia, mal dia!, en SUPER CATALÀ va respondre a la crida d’un bellmuntà desolat que li demanà ajuda per fer front als malvats consellers comarcals del Priorat, famosos per “lo Forat” que havien provocat a les arques públiques d’aquelles contrades i que havia fet cap a les butxaques del malvat Joe Cocker.

Després d’una llarga pugna i de suar la gota gorda, en SUPER CATALÀ aconseguí vèncer i expulsar els malèfics i tremends consellers comarcals i restablir l’ordre a la comarca.

Agraït, aquell veí de Bellmunt del Priorat li regalà una botella de vi del poble. Un vi màgic que s’havia engendrat en aquells sòls de fosca i enigmàtica llicorella i que era capaç d’aconseguir que qualsevol paladar se sentís el més complagut. El bellmuntà l’avisà: “fill meu, beu amb moderació, que tan dolç manà té la contrapartida de, en abusar, fer embogir fins i tot al més sensat entre danses que evoquen passats perduts de misteris vora el foc”. En SUPER CATALÀ, ufanós i cofoi com estava, i creient-se el més valent i impertorbable, es begué tota la botella d’un glop.

Mai més se n’ha sabut res. Es va fondre com si fos un simple casquet polar. Però els vells d’aquells llocs encara el recorden i –un altre cop males llengües- enarboren veus que asseguren que durant les nits més fosques de setembre, entre les vinyes més amagades, s’hi forja una foguera i una figura grotesca hi balla al voltant com menairó belluguet.

*Sànset*

22 comentaris:

Garbí24 ha dit...

A veure si el van enxampar els mossos i està tancat encara a la garjola, mira que per una ampolla de vi si que et tanquen...però per robar les arques del estat no....
Que torni!!!! serà benvingut
Bon relat, si senyor

Carquinyol ha dit...

En Super Català aquest tenia una retirada a Sancho Panza !

Elfreelang ha dit...

I no podria tornar a renéixer com l'au Fènix aquest Super Català? mira que sovintegen els casos de corrupció i ens faria falta la seva intervenció justiciera....

MARTELL DE REUS ha dit...

Heu mirat de buscar-lo al fons de la Mina?

sànset i utnoa ha dit...

Garbi24: No crec que l’hagin tancat. Allò va ser en els foscos temps on manava la Guàrdia Civil, i sabien que a les nits feia fred i això de fer controls els era massa feixuc!
També espero que torni. Ves a saber, si algun dia el trobem...

Amic Carquinyol, no t’equivoquis, en Sancho Panza tenia una retirada a en Super Català!

Elvira FR: Ja m’agradaria, però ni els més savis coneixen que se n’ha fet. El seu record genera un halo d’aquell misteri massa espès perquè el puguem desxifrar.

Martell: Home, igual es va fotre de cap a la Règia Antiga, en plena intoxicació etílica. No crec que fos al primer que li passés!

*Sànset*

Joan ha dit...

Tranquil home, que ja veuràs com al final algú li podrà cantar allò de "No estava muerto, que estaba de parranda ..."

P.S.: Ho sento, és que això de 'suar la gota gorda' m'ha revifat la vena "cañí" :S

Anònim ha dit...

Quin trist final per tan gran heroi! Cal beure amb moderació!

Assumpta ha dit...

Sàaaaaanset!! Escrivint així i encara no has fet el relat per l'In Varietate Concordia? Homeeee

Doncs a mi en SÚPER CATALÀ em recorda a l'Ariel Santamaria jejeje

sànset i utnoa ha dit...

Joan; diria que en SUPER CATALÀ era fill de Cornellà. Això ho explica tot...

Albert B. i R.: Potser no va ser el seu final. Potser retorna d'entre les tenebres. Potser necessita saber la resolució del tribunal inconstitucional!

Assumpta: He escrit alguna cosa, però encara no ho envio. No ho tinc clar, i no té res a veure amb escrits com el del SUPER CATALÀ...

I sí, potser el profeta Ariel ha estat una de les meves fonts d'inspiració. O potser en SUPER CATALÀ va ser una de les fonts d'inspiració del profeta Ariel.


_________________

Tot plegat està quedant massa enigmàtic...


*Sànset*

Núr ha dit...

I aquest Súper Català no es va cardar alguna pubilla formosa per deixar algun plançó que honorés la seva memòria i continués la seva feina??? :D

Assumpta ha dit...

No tens massa temps per pensar-ho, que divendres és la data límit!!

Sí queda enigmàtic avisa a en McAbeu, segur que ho soluciona! :-))

Sergi ha dit...

Sànset, em pots passar el número del teu camell? El que et ven és cosa fina...

sànset i utnoa ha dit...

Espero que l'únic camell que li passa alguna cosa sigui jo que li fa florir la bogeria de l'amor...

Utnoa

sànset i utnoa ha dit...

Núr: Doncs no ho sé, francament. M’agradaria pensar que sí i que, si ell no apareix mai més, un descendent directe en prengui el relleu.

Assumpta: jejeje, ja li fotré un crit!
Està més o menys fet. Vaig començar el dilluns amb molts ànims. Però sóc d’aquells de “l’arencada de cavall i la parada de burro”.

Xexu: Ara et contaré el meu secret, però que no surti d’aquí, no vull que m’apliquin la llei antiterrorista. El meu camell és molt petit i té molts parents, i viu sempre dins d’aquelles divertides màquines dels cafès a 30 cèntims, que hi ha a totes les empreses, i que tants divertiments intestinals ens provoquen. Ara ja ho saps, tu mateix!

Utnoa: No necessito un camell perquè em floreixi... un petonàs!

*Sànset*

Jordi ha dit...

Aquest sí que sap el que és bo!!

Cris (V/N) ha dit...

És una barreja entre el Cálico Electrónico y aquell paio gironés que cantava amb un tanga de pell negre i barretina :) juassssssssss

JJMiracle ha dit...

Doncs a veure si balla menys al voltant del foc i torna a l'acció! :-)

sànset i utnoa ha dit...

Jordi: Massa que ho sap, per desgràcia nostra!

Cris: aquests de Cálico Electrónico em van plagiar vilment. El Josmar no, tota semblança no té res a veure amb la realitat.

P-CFACSBC2V; fa temps que ho desitjo!

Gràcies a tots!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Fora de tema: Diu ma germana que en Touré Yayà ha marcat avui el gol que ella havia pronosticat per dissabte passat, que tampoc es va equivocar de tant :-))

sànset i utnoa ha dit...

És cert, jejeje.

Un 3-0 amb regust de 6-0 i "canguelo".

*Sànset*

Met ha dit...

Jo crec que el vi no hi té res a b/veure. Deuria ser l'estrés de fer de justicier del poble català el que el va col·lapsar.
Desbordat per tanta injustícia, feina ingent és contrarestar els atacs als catalans i catalanes, va decidir penjar les espardenyes i viure de la subvenció pública.

sànset i utnoa ha dit...

Met, em sembla una bona teoria la teva. Ves que no et plagiem la idea per fer una seqüela!!!

*Sànset*