dimarts, 6 d’abril del 2010

CATALUNYA VOL SER UN COPRINCIPAT

Una vegada més us he de trametre els resultats de l’enquesta i he d’aportar l’anàlisi crític i empíric que d’aquests se'n deriva.

Aquesta vegada la cosa anava de política, i la qüestió que ens plantejàvem era: En el cas que tots fossin candidats a presidir la Generalitat, a quin d’aquests votaríeu?

Tot seguit, us mostraré les diferents possibilitats que podíeu votar i el percentatge de respostes que aquestes han rebut:

- King África, amb el lema: “Catalunya para arriba, para arriba, para arriba” 8%
- Roberto Dinamita, amb el lema: “ho vaig fer pel Barça, i ho faré per Catalunya”4%
- Webster, amb el lema: “els petits canvis són poderosos” – 8%
- El Capità Enciam. Sense lema, ha demandat a Webster per apropiació indeguda28%
- Julen Lopetegui, amb el lema: “Un home amb nervis d’acer per Catalunya”4%
- Chuck Norris, amb el lema: “Vota Norris o el país se’n va en orris”. (N. de A. aquest és meu) – 28%
- Steve Urkel, amb el lema: “amb les meves mans faré un país millor” – 4%
- L’alcalde d’Ascó, amb el lema: “per una Catalunya brillant” – 16%


Amb els resultats a la mà podem copsar com el vostre desig és que Catalunya esdevingui, com Andorra, un coprincipat, i que els nostres dos caps visibles siguin el Capità Enciam i en Chuck Norris.

Sobta, a primer cop d’ull, que només un 4% dels nostres apreciats enquestats confiïn en la capacitat de lideratge d’en Roberto Dinamita, d’en Julen Lopetegui i de l’Steve Urkel. Com a bons culés, ja sabeu que les habilitats dels dos pseudofutbolistes que he citat eren similars a les d’un iogurt marca DIA –para más INRI- ben caducat. Habilitats que comparteixen, tot i no ser futbolista, amb aquella estrella que lluïa bigotet cantiflenc a Cosas de Casa.

Un parell de 8% considereu que el nostre president hauria de ser en Webster (alter ego de Barak Obama de jove, com haureu pogut apreciar) o en King Àfrica. Res a objectar. De president baixet ja en vam tenir un durant molts anys. Ara bé, cal que tingueu present que seria geopolíticament inestable disposar d'un president com el King Àfrica, conegut per les seves “bombes”. Suposo que, ben ràpidament, la Razón, el Mundo, i el Jiménez ens acusarien de pràctiques terroristes i de formar part de l’eix del mal (que actualment conformen Corea del Nord, Salou i Liechtenstein). Bé, possiblement ja ho estiguin fent, i això que ens mana un govern descafeïnat i regit per un president que té la mateixa capacitat de lideratge que el sobrecitat iogurt.

Sobre la presidència del govern, i com ja he fet esment, heu deixat ben clar que el vostre desig és que sigui corregida per en Chuck Norris i pel nostrat Capità Enciam. Essent partícip de la vostra opinió considero que, intel•ligents com sempre heu demostrat ser, aneu pel bon camí. I ho crec per diferents motius. Imagino que un dels dos líders podria dedicar-se més aviat a les tasques referents a política interior. En aquest cas apostaria pel Capità Enciam; un home que ha demostrat sobradament que coneix el territori, que s’estima a la gent i que sap volar (qüestió darrera que és interessant si tenim en compte que ens estalviaríem una important quantitat de diner públic que fins ara s’inverteix en vehicles oficials). A més a més, com als catalans ja ens va això dels “petits canvis” –notis que el comentari traspua ferma autocrítica- sense fer falta que siguin “poderosos”; anirem ben servits.

En Chuck Norris el veig com un líder conscient de la importància de la política exterior. Me l’imagino repartint hòsties –i de les blasfemes- a la seu del Tribunal Constitucional i obligant als jutges i vividors que per allí belluguen a tragar-se –i sense salpebrar- diferents exemplars del nostre esternut (perdó, estatut) sense previ retall. A més a més, amb en Chuck no ens farien falta ni exèrcit, ni mossos d’esquadra, ni armes de destrucció massiva, ni Rafa Márquez.

Fins aquí tot ha estat molt bonic. Que bones persones que som tots i que cofois que ens sentim amb els resultats de la nostra enquesta. Ull! que entre els que heu votat també hi ha males persones, gent de poc seny, ciudadanos, catalans malastrucs, malèvols éssers amb dret a vot que creuen que Catalunya hauria de ser presidida pel nostre petit Ahmadineyad, l’alcalde d’Ascó.



*Sànset*

24 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Mare de Déu senyor amb aquests candidats... tot i que, mirant-ho bé, tanta diferència amb el que tenim no n'hi ha (el del PP de Badalona va de Chuck Norris per la vida...)

Ferran Porta ha dit...

Aitx, que m'he perdut alguna cosa. Això de fer mudança (de pis, de ciutat, de feina i de vida) m'ha tingut tan allynuat de la catosfera que se m'ha passat una enquesta brutaaal! Per la a propera espero estar ON.

PS: Visca el capità Enciam!

Garbí24 ha dit...

Si hem d'acabar així potser que ens ho pensem.
Bona enquesta!!!!!

Kudifamily ha dit...

jajajajaja...

Jo, com tu, opino que Catalunya és sàbia, i que l'aliança Chuck-Capità Enciam és boníssima!

Peeeeerò... discrepo amb tu sobre les habilitats a la conselleria d'interior: no el veus a en Chuck repartint hòsties entre els estudiants i els immigrants, ell solet a base de patades voladores, sense porres ni casc?
Jo sí...

(és que el Capità Enciam, perdoneu-me amics, em sembla un xic massa fleuma... el deixem a Medi Ambient, val?)

Petons, parella!!!

Elfreelang ha dit...

Doncs crec que hem demostrat la nostra maduresa com a poble: una barreja de capità Enciam i de Chuck Norris està prou bé...d'entrada els enviem a fer una visiteta als honorables membres del Tribunal Constitucional i que els fotin un xec d'hòsties a cadascú!

Assumpta ha dit...

Jo vaig votar en Lopetegui ;-) Em feia llàstima, pobre, que no duia cap vot :-)

Assumpta ha dit...

(Sànset... jiji... a cal McAbeu, he votat per la teva opció de la miopia jejeje... és boníssima!!)

Clidice ha dit...

em vaig perdre l'enquesta? o vaig votar Chuck Norris? caxis! el "putu amu", el millor lider: sense commisseració, ni imaginació, ni intel·ligència, ni punyetera falta que li fa.

(posats a ser patètics, val més aquest que qualsevol dels que es presenta)

sànset i utnoa ha dit...

Carquinyol: Per desgràcia, company, massa diferència no hi ha. I no només el PP de Badalona –encara que són dels bèsties, sinó els polítics de massa llocs és creuen ves a saber què, quan realment el que haurien de tenir present és que són els primers servidors del Poble, no els més ben servits per aquest!

Ferran: No et preocupis, a la següent ja podràs dir la teva!
Espero que la mudança –i tots els mals de cap que això comporta- hagin sigut prou suportables.
Pel que intueixo, un parell de dies abans i efectues el vot de qualitat que li atorgués la majoria absoluta al Capità.
Bentornat!

Garbi24: Com a mínim, seríem un país ben curiós. I atrauríem les productores cinematogràfiques! Catalunya seria el nou Bollywood!

Kufifamily: Tot seria que ho negociessin. Provablement el Chuck es faria amb totes les competències del Capità Enciam –potser sí que és fleuma- però, tanmateix, li deixaria Medi Ambient. A veure si supera al Baltasar!

Elvira FR: Al final li haurem d’escriure una carta comunicant-li que el Poble de Catalunya anhela que ell sigui el nostre president. Almenys ens ho passaríem més bé que amb els que tenim ara.

Assumpta: Ja ho té això l’amic Julen –ja em perdonarà- de provocar llàstima a tort i a dret. Li hauràs lliurat un escó, que li servirà per fer-li oposició al Llamazares.
Això de ca’l Mac. Jo ho he vist clar. I això que d’agudesa visual poca, més aviat “obtusitat” ...

Clidice: i tant. I, a més a més, amb el de veritat en tindríem prou i no ens caldria gastar diner públic amb el Polònia que, d’altra banda, crec que és un diner prou ben gastat!

Gràcies a tots!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Doncs no sé amb qui faríem més el ridícul, amb el Capità Enciam o amb els que tenim ara. Almenys aquest últim sembla que seria sincer.

Mireia ha dit...

M'han agradat el repartiment de càrrecs que has fet. I comq ue havia votat pel Capità , ja em sembla bé els resultat. jeje

Assumpta ha dit...

Li he lliurat un sol escó,
al bon jan d'en Lopetegui
però l'alcalde d'Ascó,
espero que s'ensopegui
(figuradament parlant)
i rebi un cop de bastó
a la cursa electoral
.

Assumpta ha dit...

(La Miopia va guanyant adeptes!!)

Cris (V/N) ha dit...

Com en Pep Parés no hi ha res ( i a més va ser profe meu de català a 6è d'EGB i viu al meu poble).... millor de casa, juju, petons!!!!!

sànset i utnoa ha dit...

Albert B. i R.: Almenys estaríem més entretinguts... i menjaríem millor!

Mireia: Ja vas apostar a cavall vencedor. Bona visió política!

Assumpta:
i que li fotin un bon reactor
allí on fa més mal

I sí, al final dominarem el món!


Cris: ets una dels elegits!

*Sànset*

Cris (V/N) ha dit...

iupiiiiiiiiiiiiiii :)

Jordi ha dit...

A mi m'hagués agradat més l'opció Nuria Feliu, però bé, què hi farem. No sempre és pot guanyar. D'això és el que va la democràcia, no?

Ara, el King África també em feia tilín, ho he d'admetre...

Albert ha dit...

Jajaja, jo crec que hagués estat més divertit amb Julen Lopetegui.
Adéu!

sànset i utnoa ha dit...

Cris: Me n’alegro què et faci tanta il•lusió! A mi també me’n faria. Al meu poble, la persona més famosa que hi ha residit/treballat va ser una membre del selecte grup de Gran Hermano...

Jordi: Ostres, no vaig pensar en la Núria Feliu. M’has d’avisar!

Albert: S’hagués desmaiat al fer el discurs d’investidura! Divertit. Hauria estat molt divertit!

Gràcies a tots!

*Sànset*

Cris (V/N) ha dit...

Eh, que del meu poble també són fills famosos en Ricky Rubio, el cantant de la Plateria i el grup magnífic Facto Delafé.... entre d'altres, i paro, no sigui que vingueu tots a viure al Masnou :)

Núr ha dit...

hahahaha! Boníssim, Sànset! XD

sànset i utnoa ha dit...

Cris: Potser sé que ens haurem de mudar tots al Masnou!

Núr: Gràcies!

*Sànset*

Cris (V/N) ha dit...

Aquí ja et dic que TOTS sereu molt ben rebuts ;) petons a dojo!!

sànset i utnoa ha dit...

El Masnou es pot anar preparant per esdevenir el nucli més poblat del país!

*Sànset*