dimecres, 28 de juliol del 2010

JO DIC NO A LA PROHIBICIÓ DE LES CORRIDES DE BOUS A CATALUNYA

Sí, se m’ha acabat la paciència. Porto massa temps dissimulant i no volent tocar el tema. Ja n’hi ha prou. Surto de l’armari i, avui, us confesso que estic en contra de la prohibició de les corrides de bous que es vol fer a Catalunya. I ho ratifico fermament.

Ho repeteixo: no vull que es prohibeixin. Tradicional i nostrat esport d’aventura com són, tan arrelades, no podem deixar que quatre polítics de broma, antitaurins confessos i miserables, acabin amb elles. Recordo com de petit les mirava per la tele amb el meu iaio. Quins temps aquells, que dolç és poder rememorar encara com ell anava amb el torero, i jo amb el toro!

Ara bé, ho torno a repetir: no vull que es prohibeixin. De fet, jo aposto clarament per una modificació de la normativa d’aquest espectacle que el faci més atractiu i just. I crec que, si així es fes, seria molt més gallard per molts de nosaltres.

I, com això del brainstorming va amb mi, us aportaré algunes de les meves iniciatives que crec que satisfarien tant als pro-taurins com al coi de hippys que n’estan en contra:

1- Tots sabem que al bou, abans d’anar a la carnisseria de sòl sorrenc a passar la seva darrera tarda, el tenen tancat en un zulo tres dies, i sense menjar. La meva proposta en aquest sentit és que ho deixin de fer, que l’alimentin com Déu mana, o que al torero també el tinguin tres dies tancat i passant gana –alguna organització basca ens podria assessorar- abans de sortir a fer el sapastre a l’arena.

2- Al bou se li instal·larà una tira de velcro al llom. Els banderillers i els picadors simplement li hauran d’enganxar algun tipus de llufa a l’animal. Així ens evitarem que els trajes de luces s’embrutin de sang de la bèstia (de la que disposa de banyes, no de les altres), que tots sabem que costa molt de fer marxar.

3- Els Monosabios respondran realment a llurs apel·latius. Hauran de ser simis doctorats en matemàtiques. Res d’homínids que no saben ni fer la "o" amb un canuto.

4- El torero matador no podrà portar l’estoc. Bé que el bou no en duu cap. En canvi, a la montera del torero s’hi instalaran unes banyes similars a les que llueix l’animal (el que té banyes naturals, no l’altre). El torero, quan s’hagi cansat de marejar el brau, l’haurà de pelar a cops de montera. Evidentment, estarà totalment prohibit que tant toro com torero s’apuntin als ulls amb les respectives banyes.

5- Els burladeros restaran prohibits. O, en el cas que no sigui així, el toro també n’haurà de disposar d’algun per quan vulgui descansar o llegir la premsa esportiva.

6- En el cas que al finalitzar la contesa el torero en surti victoriós, se li concediran les orelles i els tripons del toro. En cas contrari, el bou podrà reclamar les orelles i els collons del matador. Si el toro, després de vèncer, demostra bonhomia i valor, se li considerarà la possibilitat d’esdevenir semental. Si, després de la victòria, el torero demostra qualitats similars també se li concedirà, i podrà restar tot el que li quedi de vida pasturant pels prats i perseguint vaques. O bacons, ves a saber.


*Sànset Taurí*

27 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Sí, em sembla just el que proposes :-D

Seriosament, crec que hi ha coses més importants per tractar al Parlament, i això serveix per distreure l'atenció, que es veu que convé molt, ara.

Joan ha dit...

I ja posats, podríem proposar que els correbous es redefineixin de manera similar.

Potser alternant un toro ebri fugint de paios amb les banyes (postisses, o no) enceses i després a l'inrevés. Més que res per garantir la continuitat de la festa i assegurar el negoci alcohòlic, que en definitiva és el que compta.

Clidice ha dit...

Ho trobo del tot just, per tant entenc que és el que cal. Així contentem a tothom. Jo de tu estaria més que satisfeta per haver sabut trobar una solució tan equilibrada. Sànset for president! :)

McAbeu ha dit...

Has fet tard per presentar la teva proposta, acabo de sentir per la ràdio que el Parlament ha votat a favor de la prohibició de las "corridas de toros" a partir del 2012.

Elfreelang ha dit...

Jo també recordo que els meus avis hi tenien afecció ...almenys a veure-les per la tele ...el que més feia furor és quan es tirava un espontani...No ho sé no ho tinc tan calr com tu.. el que penso és que enlloc de dedicar-se a legislar sobre això podrien dedicar-se a la independència...

Oriol ha dit...

La proposta no està malament, però el què em té menjant-me les ungles és que coneguessis el terme "monosabio" a priori.

Jordi ha dit...

M'agraden les propostes, si més no igualen bastant les dues parts. Així tindrà més emoció.

Ostres, desconeixia això del Monosabio... De fet haurien d'estar tancats al zoològic, com a espècie en extinció.

Kudifamily ha dit...

Vols que et digui una cosa?
Jo sóc més aviat de la opinió que a qui no li agradin els toros que no hi vagi, i punt. Total, aquí a Catalunya se'n fan a molts pocs llocs, que jo sàpiga.

Que s'ha prohibit? Doncs vale, mira que bé.
A mi, ni fu ni fa... No m'han agradat mai, i no hi hagués anat mai.
Punt.

Ara bé, em toca una mica (molt) la pera, que en aquests moments s'hagi de debatre això, en comptes d'altres coses que jo crec més importants i que afecten molt més a la gran part de la societat catalana.

A mi sempre m'ha fet mal, veure com molta gent s'omple la boca amb els drets dels animals, però que llavors callen i no s'atreveixen a ser tan vehements amb els drets personals/socials/comunitaris, digues-li com vulguis.
(no parlo de tu eh? no te m'enfadis)

Total, que tot això em sembla una collonada més.

Enhorabona als antitaurins i als toros.
Ara què? Ens posem a discutir sobre coses importants?

PS: de bon rotllo, eh?

sànset i utnoa ha dit...

PC: I tant! crec el mateix que creus tu. Mentre discutim sobre la tauromàquia o la llei de vegueries no estarem per intentar fer cristal•litzar, per exemple, els resultats de la manifestació del dia 10.
Ara, ja que s’ha fet, me n’alegro que al meu país no es pugui fer cap cursa de braus. Això sí, la legislació hauria de ser més coherent amb tot el que afecta a maltractaments animals. I ho deixo aquí...

Joan: Mira, al PC he acabat per comentar-li alguna cosa sobre el tema. Els meus punts suspensius anaven per aquí. Sóc de les Terres de l’Ebre –de la Ribera, una zona que no és massa de correbous- i conec molts apassionats que gaudeixen amb el tema i, fins i tot, que pugen als sanfermines només a córrer. Conec que en pensen i els seus arguments, que es limiten a dir que no maten al bitxo, que només fan que passi un “mal rato” i que després s’està pasturant tot l’any com un maharà qualsevol. A mi, particularment, els correbous no em diuen res, però entenc que existeix una diferència entre aquesta tradició i la de les curses de braus. Ara, caldria legislar i educar per tal d’encaminar al personal a que, si ho volen seguir fent, que evitin maltractar els bous. No veig necessari, per exemple, que els lliguin un bastó encès a les banyes...
La teva proposta –crec- que l’acceptaria tothom de bon grat. Tant mossos com bou!

Clidice: el que ha passat és que he arribat tard. A misses dites, com sempre!

M. H. McAbeu: també ho he sentit. Mira, una cosa menys en la que pensar. Ara, a fer la feina que era més important i prioritària. I que s’entesten perquè oblidem...

ElviraFR: Opinem exactament el mateix!

Oriol: Et confessaré que el meu cervell, en termes genètics, és molt juantxi, i que és capaç de memoritzar tot tipus d’informacions inútils.

Jordi Banyeres: Crec que podríem innaugurar una Iniciativa Legislativa Popular sobre el tema...

Kudi: No m’enfado, només faltaria. Sempre m’agrada que hi hagi tot tipus d’opinions i que puguem debatre alguna cosa!
Abans també opinava com tu. Ara, amb el temps i després de comparar-ho amb altres coses... estan prohibides les baralles de galls i de gossos, per exemple. Per un simple fet que el maltractament animal està penat per la llei. Llavors, les curses de braus –segons el meu parer- haurien d’entrar al mateix sac.
Això sí, estem d’acord en totes les altres coses que has dit. Deixant de banda que aquest és un tema que ja fa massa temps que belluga, sembla que ara –justament ara, després del dia 10!!!- els nostres dirigents –entenguis sobretot PSC i CiU- s’espavilin a buscar altres temes. El que és important els crema i tenen por de no saber com sortir-ne. Els acolloneix la possibilitat de perdre la cadira i decideixen que no han de propiciar cap tipus de canvi estructural.
A aquests, també els hauríem d’il•legalitzar...

*Sànset*

Agnès Setrill. ha dit...

Doncs jo estic contenta, MOLT CONTENTA !!!!!!

Garbí24 ha dit...

Jo també hi estic a favor...sempre i quant estiguin a igualtat de condicions....o sigui cornut i a pel. Que guanyi el millor!!!

Núr ha dit...

Jo penso, com d'altres que ja han comentat, que en comptes de collonades d'aquestes es podrien dedicar a coses més importants: a. solucionar la crisi i b. la independència.

Anònim ha dit...

Em sap greu, però aquestes propostes fetes des de la bona voluntat no serien acceptades per la immensa majoria de seguidors del toreig. Diria que abans preferirien que es prohibís que haver de veure-ho amb tots aquests canvis.

Albert ha dit...

Jajaja, això que proposes tindria més audiència que les finals del Mundial i de la Superbowl juntes.
Jo estic a favor de la prohibició, però crec que els polítics haurien de prendre decisions força més importants abans que aquesta.
Adéu!

reflexions en català ha dit...

Hehe, molt bo.

Acabo de llegir a El Mundo el millor comentari sobre els toros:

"El que quiera hacer de toro, adelante."

Sergi ha dit...

Aquest tema la veritat és que no em fa ni gràcia. Em quedo amb el teu comentari del principi, jo també vaig amb el toro. Quan hi ha una enganxada i destrossen a un torero, doncs mira, ximple, no haver-t'hi posat. Encara que tristament, moren molts més toros que toreros, i criar unes bèsties així només per diversió i barbàrie, doncs mira, què vols que et digui. Que vagin a fer d'espectadors a qualsevol guerra. Potser no és un tema cabdal i se n'haurien de tractar altres abans, però per mi és una bona decisió.

Carme Rosanas ha dit...

Je, je, je, Sànset... quines propostes! de fet ja també vaig amb el toro, que és el que al cap i a la fi no va amb cap mala intenció prèvia. Que no i ha toros a catalunya? Doncs millor, però com l'Elvira, exactament podrien dedicar-se a com s'aconsegueix la independència.

Mireia ha dit...

Interessants les propostes Sànset. A diferència d'alguns de voslatres jo crec que ara és un bon moment copm qualsevol altre per parlar del toros. Més que res, perquè és la mateixa lògica dels que diuen que ara no ens hem de preocupar per coses com l'estatut , havent-hi coses tant importants com la crisis.
Sóc conscient que potser no és tant important com ho han fet creure però que per tenir coses importants entre mans tampoc no vols dir no cuidar les més petites

La Meva Perdició ha dit...

Avui el meu comentari és un relat,
Us deixo la meva aportació sobre el tema:
http://lamevaperdicio.blogspot.com/2010/04/tanatos-el-meu-relat-per-sant-jordi.html

sànset i utnoa ha dit...

Agnès: I jo també, t’ho asseguro!

Garbi24: Tu ets dels meus. Haurem de fer algun tipus d’associació pro-taurina+pro-modificació del reglament taurí!

Núr: També ho crec. Ara, a marejar la perdiu sempre hi són a temps. Perquè el que realment importa els crema massa. Si en són de tristos...
Tot i això, me n’alegro que s’hagin prohibit. Ara, a fer la feina!

Albert B. i R.: Ells volen veure sang. Res “d’espectacle artístic” ni ximpleries d’aquestes. No sé si acceptarien les modificacions. Però aconseguirien que jo m’ho comencés a mirar!

Albert: i tant! Seria un dels espectacles més vistos del món! Si no ho accepten, poca vista tindran!
Com tu, estic per la prohibició però crec que tenim temes més urgents entre mans!

Reflexions en català: Benvingut a casa!
Això mateix, qui vulgui fer de toro, cap problema. Endavant! Almenys així prendrien consciència que l’animalet, precisament, no gaudeix d’una tarda a la plaça...

Xexu: Home, si esquarteren al torero –o qualsevol pinxe- suposo que es considerarà un accident laboral...
A mi també m’alegra, tot i que no sigui el tema més important que haguem d’afrontar, ja és un tema menys!

Carme: estic amb tu. Teníem prioritats, però ja que ho han fet, ens hem d’alegrar!

Mireia: És cert el que dius. Mai és mal moment per prohibir una animalada com aquesta. Ara bé, crec que ens hauríem d’haver centrat en altres coses, perquè són les que urgeixen. El que no m’ha agradat d’aquest tema és que sembla que sigui una “venjança catalana” pel que ens va fer el TC, sumada a la voluntat dels polítics de no bellugar massa per intentar fer cristal•litzar l’empenta que va representar la manifestació del dia 10.

La Meva Perdició: M’he llegit el teu escrit. T’ho he comentat, però t’ho repetiré d’aquí estant: molt bo. I, sobretot, perquè has estat capaç de fer-nos viure “l’espectacle” des de la pell del brau.
Invito a tothom a que se’l llegeixi!

Gràcies a tots pels vostres comentaris!

*Sànset, “el vaquilla”*

Joana ha dit...

Quin ensurt m'has donat....

Alyebard ha dit...

Ara podrem reciclar la Monumental per llençar-hi cristians als lleons (per qui no ho entengui: és una ironia contra l'argument de les tradicions i etc, etc.)De fet vam ser més temps Imperi Romà que Imperi egspanyol, no?

sànset i utnoa ha dit...

Joana: Era per atreure lectors desprevinguts!

Alyebard: Diria que sí. De fet, la podríem reciclar per llençar tot tipus de coses. Entre ells els toreros...

*Sànset*

rits ha dit...

vols dir que si t'haguéssis plantat davant la monumental amb les teves propostes no t'haguéssin acabat torejant a tu?

potser hi ha coses més importants a debatre, xò és fruit de la iniciativa popular i ja està bé que de tant en tant es tingui en compte a la ciutadania. Fa molts anys que batallen aquesta guerra i ha arribat just ara

sànset i utnoa ha dit...

No et negaré que, provablement, hagués fet perillar la meva integritat...

Sí, crec que hi ha coses més importants. Ara, si ja ho tenim, ens n'hem d'alegrar i posar-nos a treballar per les altres batalles que tenim començades!

*Sànset*

Buk ha dit...

Hahaha... Brillant! M'he rigut una bona estona (un cop passat l'ensurt inicial)

sànset i utnoa ha dit...

Buk, benvingut!

Volia posar-vos a prova!

*Sànset*