divendres, 13 d’agost del 2010

UN LLOC ON NO TORNAR

I no, no em refereixo al maleït WC que me la té jugada!

Avui em refereixo a la benzinera REPSOL del Vendrell (Avd/Jaume Carner, s/n), on aquest matí hi he anat a posar gasoil. Tot seguit passo a reproduir-vos l'afable conversa que he compartit amb la bruixa de dita estació de servei:

Servidor: Bon dia. Em pot posar 7 euros de diesel?
Bruixa: Hábleme en español que no entiendo el catalán.
Servidor (amb cara de “mite-la ella, que xula”):Si em faria el favor de posar-me seeeet eeeeeeeeuros de dieeeeeeeeesel.
Bruixa: ¡Que no le entiendo, que me hable en español!
Servidor (amb cara de “mite-la ella, que idiota”): seeeeeeeeeet (acompanyant-ho amb les mans, tot deixant alçats set ditets) de dieeeeeeeeeeesel.
Bruixa: ¿Que te pasa, que no entiendes el español?
Servidor (amb cara de “m’estan a punt d’explotar els collons”): Mire, yo entiendo y hablo el castellaaaaaaaaaano. El problema lo tiene usted, que no entiende ni habla el catalán y está en Catalunya.
Bruixa analfabeta (amb cara de “si el caudillo estuviera vivo te cortaba los huevos”): ...

-La bruixa em torna el canvi-

Servidor: Bon dia.
Bruixa: ...

He posat gasoil i me n’he anat amb el ferm convenciment que aquesta gent ha perdut un client PER SEMPRE i que aquest els farà la justa publicitat. No hi tornaré i, per extensió, tampoc m'aturaré a cap de les benzineres que la casa REPSOL tingui en qualsevol punt de l'univers.
Ara, val a dir que algú de bastant més amunt ha considerat que no he obrat bé perquè, al cap de cinc minuts, ja havia rebentat una de les rodes del davant...


*Sànset*

29 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Déu és espanyol (i del PP)? Anem bé...

Senyor Merdevalista ha dit...

És el meu heroi, mossènyer.
Llàstima això de la roda.

Assumpta ha dit...

Noooooo, SM, Déu entén i parla el català perfectament, de veritat (amb Ell sempre xerrem en català... té un lleuger accent arameu, però el parla molt bé) :-))

Jo crec que has fet molt bé, en cap moment li has perdut el respecte, però has deixat ben clara la teva postura. Endavant!! ;-))

Joan ha dit...

Curiós que, sense entendre'l, se n'adonés que li parlaves en català.

Ens hem convertit en uns torracollons irreductibles. ^^

Que no ens aturi una roda. Tothom sap que Déu és de Rosario Central, i no parla un borrall de català, però seguirem insistint.

neus ha dit...

ejem... tenint en compte que era caudillo 'por la gracia de dios'...

per la pròxima, quan et trobis amb energúmens d'aquestus, els hi dius que segons la seva santa Prostitució, ai perdó, Constitució, contempla com a espanyoles les quatre llengües oficials (maltractades i ignorades totes menys una està clar) i que si vol que li parlis en euskara o galego potser?

en fi... jo si me'n trobo cap em sembla que faré veure que només parlo català amb accent francès.

Rita ha dit...

Recordo fa temps en un restaurant de Barna que vaig demanar una coca-cola light -jo parlava en català amb els companyis de taula- i la cambrera em va dir si li podia dir en espanyol!?!?!? I és que hi ha gent que ni ho intenta, només s'ensuma el català i ja dispara!

Ben fet, sànset. Llàstima de la roda...

Jordi ha dit...

només faltaria que el de dalt també fós de la caverna... m'apunto al boicot contra aquesta cadena de gasolineres!

McAbeu ha dit...

A mi també em sembla que has fet molt bé i la teva reacció és lògica però no tornant-hi el favor li fas a ella, vull dir que la "bruixa analfabeta" cobra el mateix i, amb menys clients, té menys feina.

Una altra vegada, si tens temps i ganes (perquè s'han de tenir ganes i temps, t'ho reconec) demana-li el full de reclamacions que tenen l'obligació de facilitar-te i l'omples (o fas que l'omples) demanant-li el nom a la bruixa. Potser tampoc servirà de res però segur que li sabrà més greu a la teva simpàtica interlocutora.

Elfreelang ha dit...

Sincerament no crec que sigui cosa celestial sinó que el teu cotxe s'ha solidaritzat amb tu i ha evitat que t'explotessin els dallonsis...ha petat ell d'indignació! tens un cotxe català de soca rel Sànset...la bruixa es veu que tampoc sabia interpretar el gest dels set dits potser li faltava alguna peça al cervell...

Tu, jo i l'Otis ha dit...

La propera vegada demana-li, en castellà, un full de reclamacions de la Generalitat i li presentes una queixa per la mala atenció rebuda. Homeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

MARTELL DE REUS ha dit...

Quan a mi em passa això demano el llibre de reclamacions o pel seu superior. La darrera vegada que ho vaig fer va ser al Port Aventura on, evidentment, mai més he tornat a posar els peus.

No passo gaire pel Vendrell però prenc nota de la gasolinera.

Garbí24 ha dit...

Jo de tu li deixo un triptic d'ajuda als inmigrants sense papers, perquè es lo que és una inmigrant que perd els papers amb l'idioma, si li dius té vint euros de propina igual ho enten a la primera. A veure si al mateix temps de la roda ha rebentat ella...

Mercè ha dit...

Malauradament ací a València cada dia és una batalla. I sempre la sensació que som nosaltres els que acabem amb la sang bullint. Estaria bé passar per allà a repetir el mateix que tu , a més d'emplenar uns quants fulls de reclamació. Ben aviat la Bruixa ja no treballaria allà.

Una abraçada, Servidor.

Anònim ha dit...

Com que no tinc cotxe ni carnet, m'estalvio emprenyades com aquesta. Sembla mentida que per a un servi d'atenció al client hi hagi gent que no sàpiga ni entendre el català. No només la persona, l'empresa demostra una falta de respecte vers nosaltres del tot intolerable.
Sobre això de la roda, hi ha molt fill de puta deixat anar per aquest món.

Carme Rosanas ha dit...

Sànset... i tant que has obrat bé!

La roda és una mala sort que et pasa de tant en tant encara que no hagis parlat amb cap bruixa analfabeta... no? Toca quan toca. :)

Jo no he demanat mai el llibre de reclamacions, però em sembla una bona idea.

JJMiracle ha dit...

Sí, això del llibre de reclamacions és bona idea. Ara, la bruixa ha de ser curteta, perquè no entendre "set euros de dièsel" ha de ser difícil.

rits ha dit...

darrerament s'han accentuat sentiments d'aquests. a la feina, més que mai sento la gent parlar castellà, i treballo a la Gene. Potser és que estic més susceptible, xò......

La meva tieta porta 25 anys aquí i ni parla i ni vol entendre el català. recordo moltes vacances junts i com l'esforç que havíem de fer a casa meva per parlar-nos en castellà em feria. A mi i a tots. vam guanyar. mai l'ha parlat però ara ja no es digna a dir que no l'enten

Sergi ha dit...

Quins pebrots aquesta tia. Pot no entendre't, però no contestar-te de bones a primeres que li parlis espanyol, que no t'entén. Per l'actitud era més 'por mis huevos que le hago cambiar de idioma' que no pas que tingués problemes amb la llengua, o no t'entengués. I si haguessis tingut opció, el millor hauria estat dir que allà es quedava, que te n'anaves a una altra benzinera.

Joana ha dit...

A molts llocs passa això... i m'he sentit més d'una vegada fora de lloc i emprenyada.

maria ha dit...

Has fet molt bé.I ho de la roda ha estat mala sort.

Unknown ha dit...

Fas bé de dir-ho... evitaré aquesta benzinera, i de pas m'estalviaré la bruixa espanyola de marres.

Massa sovint hem de suportar aquestes humiliacions, massa. Sort que ara ja no ens alimenten molles i ho volem tot.

llàstima de roda! Et recomano escriure a repsol... són uns espanyolassos però suposo que primer els interessa la pasta i gual li foten un toc (que no servirà de res, clar) a la bruixa avorrida :-)

Ferran Porta ha dit...

Hòstia, de debò que aquestes coses encara passen?? Però si fa 35 anys de la famosa "transiciónquehasidounéxito"! Putus feixistes de merda; quin fàstic!!!

khalina ha dit...

Segur que si li dius " a fora hi ha un tio amb una pistola", la paia surt corrents o toca l'alarma. Entenen el que volen

sànset i utnoa ha dit...

SM: Espero que no. Jo em crec a l’Assumpta quan comenta que parla català. Això ja descarta l’opció del PP...

Senyor Merdevalista: Moltes gràcies. Mai pot ser tot. Ja em vaig quedar satisfet, però.

Assumpta: jejeje. M’ha fet gràcia això de l’arameu. No hi havia pensat mai!

Joan: Déu és de Rosario. I si això és veritat, potser no parla català –a no ser que vagi begut- però d’entendre’l l’entén. I tant!

Elur: Tots aquests són una colla d’arreplegats. A mi, que vulguin fer “por sus huevos” no deixa de fer-me gràcia. Perquè si s’ha de fer “por sus huevos” segur que més amunt poca cosa hi tenen.

Rita: Els deurem provocar algun tipus d’al•lèrgia curiosa. I jo em pregunto: si ets al•lèrgic als gats, te’n posaràs una dotzena a casa? crec que no. Doncs, si ets al•lèrgic al català, a Catalunya no cal ni que t’hi apropis.

M. H. Jordi: Boicotegem-los, que és el mínim que es mereixen!

M. H. McAbeu: T’asseguro que ho vaig pensar. Ara, la mandra i que faltaven 5 minuts per entrar a treballar em van fer desistir. Això sí, seria ben capaç de tornar-hi per demanar-li.

ElviraFR: Va arribar a semblar còmic –tragicòmic més aviat- veure’m gesticulant i fent cara de “Barrio Sésamo“. Potser sí que el meu cotxe és català. Jo el feia francès, però potser serà de Perpinyà!

Tu. Jo i l’Otis: M’ho apunto. Ens diran tocacollons. Però prou raó que tindrem!

Martell: Hauríem de fer tots com tu. Se’ns pixen a sobre i nosaltres, com –por derecho de conquista- entenem el castellà, cedim amb tota facilitat. Ja n’hi ha prou. I això tots ho hem de tenir ben clar: a Catalunya amb català. I si a algú no li agrada; fardo al coll i cap a les espanyes, que hi falta gent.

Garbi24: Aquesta és bona. Segur que si li deixes el tríptic es queda de pedra. Ho infarta d’una pujada de tensió, que tampoc estaria malament del tot...

Mercè: Comparat amb vosaltres, i ja és mala sort, vivim en un paradís. Vosaltres, com bé dius, heu de batallar cada dia, per cada cosa. I per això, els que hi seguiu sent, us mereixeu la més gran admiració. Ànims, que encara no hem perdut!

Albert B. i R.: Tots sabem com se les gasta Repsol. Una empresa a la qual mai més penso deixar-hi un cèntim. Abans vaig a peu i amb un bidó a buscar gasoil a la fi del món. T’ho asseguro.

sànset i utnoa ha dit...

Carme: Jo tampoc l’he demanat mai. I com bé ens diuen els nostres companys, ens hi haurem d’acostumar. Jo ja en començo a estar ben tip. Ells ens van a les dolentes. Nosaltres també hi podem anar. I la nostra no seria pas “dolenta” –per ells potser sí- sinó “legal” i “justa”.

PC: Molt em sembla que no ho volia entendre. I això la fa ser encara més justa...

Rits: Aquests, i ja em dispensaràs, són els que ens creuen una “culturilla” a la qual no cal respectar. Quan porten un temps aquí, i com a mínim, s’haurien d’esforçar per entendre’ns. Per què hem de ser nosaltres sempre els qui fem l’esforç a canviar d’idioma, més si som a casa?
Jo també treballo a la Gene –a justícia- i cada dia hi ha més gent castellanoparlant. Ara que s’han fet oposicions molts han arribat de fora de Catalunya. Hi ha gent que sempre comença amb la cantarella “no te entiendo”. Això sí, i per sort, n’hi ha d’altres que volen que els enraonis en català, perquè el volen aprendre. Aquest grupuscle és capaç d’alegrar-me el dia. Si en som, de conformistes...

Xexu: Aquí t’escolto. Me n’hauria d’haver anat per les bones. Deixar-la plantada. Però no tenia temps. Ara ja no ho podré fer, perquè no hi tornaré a posar els peus.

Joana: A massa llocs. Només canviarà si algun dia...

Maria: Benvinguda!
Esperem que hagi estat només mala sort. No voldria pensar que mai ningú dels d’amunt no se senti còmode amb el català!

Tondo Rotondo: La teva idea d’escriure a Repsol em sembla molt interessant. No dubtis que acabi per fer-ho perquè, com tu, ja n’estic ben fart.
Ah, i moltes gràcies per enllaçar-nos al teu bloc. Em vaig sorprendre molt gratament quan ho vaig veure!

Ferran: Sí, la transició va ser un èxit. Per ells. No per nosaltres, dissortadament. Ja sabem que només ens queda una via possible, si volem que totes aquestes humiliacions s’acabin.

Khalina: Sí, això segur que ho entendrien. Aquests són dels de la “sordesa selectiva”!

Moltes gràcies a tots per les vostres aportacions!

*Sànset*

Mon ha dit...

Ep doncs en solidaritat farè el mateix...( quina bruixota!)

sànset i utnoa ha dit...

I ben fet que faràs!

*Sànset*

La Meva Perdició ha dit...

Era bruixa literalment, no en sentit metafòric ni pejoratiu, coi! Quin cangueli. ^_^

sànset i utnoa ha dit...

I vaig entreveure l'olla de les pocions, mig amagada darrere el taulell!

*Sànset*