dilluns, 8 de febrer del 2010

La Garrotxa - Suggeriments

Avui em toca escriure a mi. Tenia pensat fer un altre post (de fet ja el tinc començat) però una decisió d'última hora m'ha fet canviar els plans, pel que he acabat decidint posposar aquell per fer aquest. Diguéssim que aquest corre pressa, i l'altre, és d'aquells que es poden escriure qualsevol dia.

Acabem de decidir que aquest cap de setmana ens n'anem a la Garrotxa. Jo hi he estat dues vegades; una quan feia 5è de Primària de colònies amb l'escola (en tinc molt mal record perquè vaig caure en una mena de gorg... bé, un xou i una hisòtira... quina vergonya!) i una altra quan feia 1r o 2n de ESO (sí, ja sóc de la generació ESO... què hi farem!). Però Sànset no hi ha estat mai, i penso que li agradarà molt.

Hi anem una mica per celebració, una mica perquè sí... Dues bones raons. Potser també una mic aper fugir del Carnaval (això no significa que ens pensem que la Garrotxa és la única comarca on no se celebra...). No volíem que ens sortís molt car, així que hem agafat una oferta de dues nits + esmorzars + un sopar en un hostal-hotel d'un poblet que es diu Tortellà.

I ara ve el motiu de comunicar-vos-ho. Ens agradaria que ens fessiu propostes i/o suggeriments de llocs on hem d'anar i tot de coses que no ens podem perdre de la comarca. Estem segurs que molts l'heu trepitjada i de fet, segur que alguns hi viviu el dia a dia. Sabem que hi ha llocs incondicionals que hem de visitar, però tot i així volem comptar amb les vostres opinions, de ben segur molt riques i atractives, personalitzades i que puguin tenir en compte unes condicions concretes:
- marxem divendres migdia
- tornem diumenge
- farà fred
- ens agrada caminar però no ens passem!
- passem del Carnaval
- volem aprofitar al màxim
- ens agrada menjar bé (sempre tenint en compte que jo sóc becària!!)

Així doncs esperem que ens pogueu omplir de comentaris-suggeriments i que puguem gaudir d'un cap de setmana visitant i fent tot allò recomanat per vosaltres. Estem ansiosos esperant les vostres propostes!

Moltes gràcies!

Utnoa

31 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Home... jo us recomanaria la zona volcànica, amb la visita com a mínim del Volcà de Santa Margarida i la Fageda d'en Jordà (que tot i que no és la millor època de l'any no deixa de ser un bon indret per a passejar). De fet tots els voltants del poble de Santa Pau si us agrada caminar pel bosc són recomenables.

Pareu també a visitar el nucli històric de Santa Pau i a menjar un plat dels famosos fèssols de Santa Pau (i patates d'Olot també)

Indispensable també visitar Besalú i Castellfollit de la Roca. Val la pena parar a Besalú a dinar i tot.

I jo de moment ja no dic res més, bon viatge.

PS: Una cosa molt recomenable és un viatge en globo per la zona volcànica, però crec que ja no hi arribareu a temps.

neus ha dit...

oh! visiteu el paradís :)

Tot el que diu en Carquinyol està molt bé, de fet és el que més es coneix. I reconec que em fa certa ràbia i alhora me n'alegro, així els de l'altra banda de la Garrotxa vivim més tranquils.

Ara no tinc temps, però prometo donar-vos uns quants punts imperdibles i un parell de llocs on atipar-se que estan més que bé (i no fan mal a la butxaca)

Fins ara!

Cris (V/N) ha dit...

Nois, no us puc ajudar, però espero que us ho passeu d'alló més bé, molts petons i a divertir-se eh? Ja fareu la crònica a la tornada, petons grans a tots dos!! Quan vingueu pel Maresme ja us faré jo de guia :)

neus ha dit...

Si a n'en Sànset no li agrada que s'ho faci mirar è?! jeje

O sigui que la base serà Tortellà. Bonic poble. Curioses les faroles. Fixeu-vos-hi.
I ja que sereu a l'Alta Garrotxa, us recomano que no us perdeu Sales de Llierca (Sadernes i les seves famoses coves), Montagut i Oix. Tot i que ara a l'hivern potser no té el mateix encant que a la primavera i/o la tardor. Ara, que per mi ja us dic ara que en té sempre.

Un altre lloc imperdible és la Vall d'en Bas. Feu-me cas i aneu-hi i seguiu qualsevol carreterota estreta de les que trobareu per darrere Hostalets d'en Bas. Arribeu-vos al Mallol, és un poble edificat sobre un turó, 'cansa' pujar-hi però és una delícia (s'ha d'aparcar a baix).

I si teniu ganes de veure el paisatge desde les altures i teniu sort i ensopegueu un dia clar, us recomano que us arribeu al santuari de la Salut (s'hi va per la Vall d'en Bas direcció Vic, no pas pel putu túnel de Bracons, è? per la carretera vella, que és encantadorament curvilínia). També al del Far, la mateixa carretera. Ja entrareu a Osona, però val la pena.
Un altre mirador seria Xenacs, a Les Preses. Just sortint del poble anant cap a la Vall d'en Bas hi ha el trencant.

Per fer un bon àpat... aviam... de Tortellà i rodalies no us puc recomanar res, ho desconec totalment. Si us arribeu a Olot no podeu deixar d'anar a l'Hostal dels Ossos... fan uns ossos d'espinada a la brasa espectaculars! i els cargols.... mmmmmmmmmmmm de fet tot el que hi he menjat era boníssim.
Al centre d'Olot, a la Plaça del Mig hi ha un restaurant on fan cuina volcànica bona també, estava bé de preu, suposo que continuen amb la mateixa política.
I diria que mentre no aneu a Les Cols per error, no us clavaran gaire.

Jo també us recomano que almenys visiteu un volcà, el de Santa Margarida com a mínim. I si plou, doncs arribeu-vos al museu dels volcans que és al Parc Nou a Olot.

I nu sé... diria que ja us he atabalat massa :P

neus ha dit...

ah! tingueu en compte quan arribeu cap a Olot que tots els turons que l'envolten són volcans, no trepitgeu gaire fort... que dormen!!!!

;-)

neus ha dit...

http://www.turismegarrotxa.com/

i ara sí que callo.

Garbí24 ha dit...

Crec que t'ho han recomanat molt bé però crec que s'han deixat les madalenes de Cal Tuset a castellfollit, gegants i bonissimes.
MOlt bon embotit també a Ogassa.

neus ha dit...

oh però Ogassa ja no és a la Garrotxa Garbi :)

Assumpta ha dit...

Jajajaja prometo que quan he vist aquest post anava a avisar a la Elur, però quan he obert els comentaris he vist que ja ho havia vist ella sola ;-)))

neus ha dit...

M'ha avisat la Utnoa Assumpta ;-P

Joana ha dit...

Oh!quina il.lusió, també és la meva comarca però quasi us ho han dit tot.
Jo hi afegiria anar en cotxe fins a Xenacs ( Les Preses )i des d'allà contemplar els volcans i caminar una mica per allà. Coninuant per aquesta carretera(cap a Vic) que porta a la Vall d'en Bas, visitar Hostalets de Bas i comprar pa i coca ensucrada a can Batallé ( el couen en un forn de pedra ) i és boníssim. Al mateix poble hi ha varios restaurants on es menja bé. Can Mulleres i un hotel nou amb molt bona cuina ( www.hotelvalldebas.com )i si seguiu per aquesta carretera podeu comprar a l'agrobotiga, a Sant Privat de Bas i berenar allà mateix( carn i embotits de la vall) amb unes vistes que segur que us agradaran!!!
Disfruteu-la!

Sergi ha dit...

Jo només us puc desitjar molt bona escapada, i que ho passeu molt bé. A més, tenint l'Elur per aquí, ja no us calen més consellers. Desconec la Garrotxa, i em sap greu, perquè penso que a nivell de paisatge no deu haver-hi res igual a Catalunya.

Mireia ha dit...

Bona escapada! només confirmar que el preus del Cafè del Mig encara són raonables ( si més no , el menú de cada dia) Jo vull coca d'hostalets!!!

rits ha dit...

Després de les recomenacions de l'Elur, poca cosa a dir, venen unes ganes d'escapar-s'hi ja mateix!!!

el volcà de Santa Margarida i la fageda encara que plogui, hi ha moments que el bosc és tan frondós que sents la pluja caure i sols sents la humitat de l'ambient.

segur que passareu un cap de setmana fantàstic.

Albert ha dit...

Jo només conec la Fageda d'en Jordà i si hi he estat, no me'n recordo. Així que us serveixo de poca ajuda.

Adéu!

assumpta ha dit...

Poca cosa puc afegir, doncs crec que us han assessorat d'allò més bé.
O sigui, que només em queda desitjar-vos que us ho passeu fo´rça bé.
Sort!
;)
;)
;)

Carme Rosanas ha dit...

Us agradarà, és impossible que no us agradi! Però d esprés del que us han dit les expertes... ja no dic res més. Feu cas dels que en saben, val la pena!

Elfreelang ha dit...

Jo només us puc recomanar que us ho passeu molt bé i abrigueu-vos força que diuen que farà molt fred!!!

MARTELL DE REUS ha dit...

Ja que esteu a Tortellà, si teniu ganes de caminar podeu fer una excursió de Sadernes fins Sant Aniol d'Aguja. Hi ha una bona pujada però val la pena si el temps no s'espatlla. L'excursió és a:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=75917

En tornar cap a casa enlloc d'agafar la ruta més habitual podeu agafar la carretera (amb forces revolts) que surt de la Vall d'en Bas direcció Vic passant per Cantonigrós i l'Esquirol. En un trencant que hi ha podeu arribar-vos al Santuri del Far d'on gaudireu d'una esplèndida vista.
Finalment si us agrada la bici podeu fer un tros de la via verda del Carrilet des d'Olot.

sànset i utnoa ha dit...

Ostres Utnoa, quina bona idea la teva!
Ja no ens fa falta consultar cap guia ni res d'això, perquè amb el que ens heu dit en tenim de sobres i, qui millor que qui hi viu, qui hi ha viscut o qui hi ha estat per explicar-nos per on hem de bellugar.

Per la meva part, molt agraït!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Carquinyol: moltes gràcies. Seguirem les teves recomanacions, lo del viatge en globus és genial, però deu ser carísssim!

Elur: Moltiiiissimes gràcies! Estic segura que a en Sànset li agradarà! Catalunya és tan maca! Ens fixarem en les faroles, fet. Seguirem al peu de la lletra les teves recomanacions, has estat un testimoni fantàstic! Ah, i procurarem no trepitjar gaire fort...quina por! :)

Cris: gràcies pels bons desitjos! Sortir sempre és una alegria, així que jo també espero passar-ho bé! Ei el Maresme era la segona opció! Més cap al bon temps, ja et demanarem consell ;)


Garbi24: comprarem una madalena a la teva salut! Moltes gràcies

Assumpta: ja he avisat a Elur pq era la única que sabia que ens podia ajudar, jeje.


Joana: pa i coca ensucrada, ja està a la llista! Carn i embotits de la vall... ja se-m fa la boca aigua! Moltes gràcies!!


XeXu: quan vinguem a Barcelona ja et demanarem consell :P
Gràcies!!

Mireia: ja et portarem un bocí de coca! Gràcies!

Rits: a veure si no plou, però com tu dius, ni que plogui segur que tindrà encant! Merci!

Albert: moltes gràcies per passar! A la fageda segur que hi anem!

-assumpta-: moltes gràaacies!!!!

Carme: els farem cas, una informació així és molt valuosa!

Elvira: si, ja tinc les jerseis de llana a punt! Merci!

Martell de Reus: Sànset està molt acostumat a les carreteres amb revolts, quan sortim fora no sé com sempre ens posem per uns andorrials...! Així que cap problema, podem seguir la teva recomanació, moltes gràcies!

Sànset: de vegades tinc bones idees, i ha tingut bon resultat, no? Ara només falta posar-ho tot en ordre i planificar quina ruta seguirem! En tinc tantes ganes!!

Moltes gràcies a tots, recordeu que no marxem fins divendres, així que si se us acut alguna cosa més durant la setmana no dubteu en deixar un altre comentari!! Infinitament agraïts! Ja us explicarem a la tornada!

Utnoa

Assumpta ha dit...

Ostres, quin canvi de plantilla i de capçalera (blaugrana!!) més espectaculars!! :-DD

neus ha dit...

farà fred!!!! abrigeu-vos bé!

(per un moment m'he pensat que m'havia equivocat de bloc :P)

Antonio ha dit...

Ja han dit moltes coses. A mi m'agrada anar a menjar als llocs i a menjar bé.
Fa temps vai estar a la garrotxa i vull destacar la llonganissa i les patates d'Olot. Proveu que val molt i molt la pena.

sànset i utnoa ha dit...

Bé ho ha dit la Elur; ja valdrà la pena que agafem l'abric!!! (i la bufanda i el gorro)

*Sànset*

Rita ha dit...

No puc aportar res de nou, però sí desitjar-vos un magnífic cap de setmana que amb tots aquests consells de ben segur que tindreu.
Petons, macos!

PS Ja ens ho explicareu, suposo... :-)

Clidice ha dit...

jo només us podria parlar de la part del GR-11 que la travessa. Albanyà em va agradar i Sant Aniol d'Aguja, com diu en Martell :) però no crec que sigui el temps més adequat. La resta l'Elur :) passeu-vos-ho molt bé :)

sànset i utnoa ha dit...

Antonio: moltes gràcies per la recomanació! Més coses a la llista!

Sànset: i els guants!

Rita: gràcies! si, ja farem la crònica a la tornada!

Clidice: moltes gràcies! qualsevol aportació és valuosa!

Utnoa

neus ha dit...

oh, me n'havia oblidat, ja podeu anar practicant el verb cardar, que el fem servir com els barrufets els barrufar; i és que ja se sap: qui no carda a Olot no carda enlloc!

fanal blau ha dit...

anava a dir...però vaig tard, ja potser hi sou...i no sé si el temps s'estirarà tant perquè pogueu veure tot el que les garrtoxines proposen!

feliç capde!

Ferran Porta ha dit...

Faig tard! Els 1800 km que separen Barcelona de Berlin costen de passar, en cotxe :)

El cas és que... ens fareu un reportatge fotogràfic de l'estada garrotxina? Sí? Bé, bé, l'esperem, doncs!