divendres, 5 de febrer del 2010

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA DE LA REPÚBLICA DE LES TERRES D'EN SÀNSET

Sembla ser que Catalunya és desfaci com si es tractés d’una aspirina efervescent. Els polítics ens menystenen i la societat civil som incapaços d’alçar-nos i protestar. Sembla que ens puguin passar la mà per la cara de la forma més despietada possible.

Sempre he cregut en la democràcia, però en la democràcia de veritat –no en la broma aquesta que ens van brindar gràcies a la fórmula: pseudodemòcrates espanyolistes + franquistes espanyolistes + comunistes espanyolistes + algun catalanet de bé + militars espanyolistes.

I, com ja he dit, com sóc un demòcrata de veritat, com anhelo una llibertat real i com vull viure com vulgui, a la meva manera, fundo solemnement i ara mateix un nou Estat independent: LA REPÚBLICA DE LES TERRES D’EN SÀNSET. Espero poder crear una confederació amb tots vosaltres, i que aquesta petita iniciativa pugui servir com a protesta. No cal dir que esteu tots invitats a nacionalitzar-vos, a fer-vos sansetians o a crear un país -i una bandera- i a confederar-vos amb el meu, exemplificant un nou ordre real de llibertat.

Tot seguit, us mostro la bandera del meu país i us en faig la convenient explicació heràldica:

La bandera de la República de les Terres d’en Sànset està composta per quatre franges vermelles en fons groc, amb un triangle blau al pal carregat d’una estrella de cinc puntes, que simbolitza la base republicana d’aquest país sobirà. L’estrella blanca és coneguda com l’estrella solitària i s’identifica amb la llibertat. El triangle és la representació maçònica de la igualtat. El camper d’or, amb les quatre faixes de gules, representa la base cultural de les Terres d’en Sànset, que és la catalana. Aquest camper és entravessat per un riu -sinònim de vida i de riquesa- i a sobre hi té un castell –valor que s’identifica amb la defensa del principis sobirans de l’Estat- que, al seu torn, disposa d’un barril de cervesa, la única beguda oficial del país.

La República de les Terres d'en Sànset és un país petit, amb una extensió total de 15 metres quadrats (el que fa la meva habitació i el meu lavabo) i dependent energèticament de l'exterior. Però és un país de voluntat gran i de lloables principis, que són els següents:

1-La forma del nou Estat serà la d’una República Democràtica.
2-La llengua oficial serà el català/valencià/balear/sansetià.
3-S’estableixen dos himnes oficials: “Viure” de Mesclat, que serà emprat per actes institucionals; i “Col·lecciono Juantxis” de l’Ariel Santamaria, que s’emprarà com a música de fons quan es duguin a terme les nacionalitzacions.
4-S'estableixen la sobirania popular i els principis d'igualtat i llibertat.
5-S’estableix la defensa dels principis i valors democràtics a ultrança i la denúncia de tots aquells actes que puguin constituir un atac als principis d’igualtat, llibertat i defensa de les minories.
6-La representació política s’establirà mitjançant sufragi universal.
7-La beguda oficial serà la cervesa, i la seva forma serà el Quinto Estrella, encara que no serà la única legal.

Pròximament es reunirà l’Assemblea Nacional de Representants per tal d’establir una data per convocar eleccions a Corts Constituents.


El Representant accidental i temporal de l’Assemblea Nacional de Representants:






5 de febrer de l’any 2010, República de les Terres d’en Sànset.

44 comentaris:

Elfreelang ha dit...

M'adhereixo a la proposta....però haurem de decidir a l'Assemblea qui serà el president o presidenta ....proposo que s'accepti també la cervesa sense alcohol com a beguda i a més dels quintos les mitjanes i les canyes....

sànset i utnoa ha dit...

Elvira FR: Proposta acceptada.
A la primera reunió de l'Assamblea tractarem tot aquest tipus de qüestions, tant pel que fa a la presidència com a la possible oficialitat de la cervesa sense alcohol. Tot i això, encara que no esdevingués oficial esdevindria igualment una beguda legal.

*Sànset*

kika ha dit...

que maca la bandera! molt encertada en tot.
però encara fora millor si el barril fos de vi!!!
:-)

per cert, encara estàs esperant lost? no saps que ja ha arribat? :-)

Carme Rosanas ha dit...

M'aceptareu com a ciutadana sansetiana, si no bec cervesa?

Una mica d'aigua, del riu... ja m'anirà bé! Tampoc no sóc gaire complicada.

Una pregunta... creus que hi cabrem tots en 15 m2? Sempre podríem adjuntar algun altre territori ben disposat. Una habitació més i un lavabo més i potser fins i tot una cuina. Què et sembla.

Vica les terres de Sànset!

MARTELL DE REUS ha dit...

Estic d'acord amb la Kika, la bota hauria de ser de vi, per què si és de cervesa encara te l'ompliran de Mahou.

sànset i utnoa ha dit...

Kika: Podem contemplar això sobre el vi. És qüestió de votar-ho quan sabem quants sansetiants serem o quants països de nova creació es volen confederar.
Sí, encara esperem Lost, i esperem a la setmana que ve (al més pur estil tradicional). Paciència!

Carme: I tant que t’acceptarem. Que de moment la única beguda oficial sigui la cervesa no vol dir que l’aigua no sigui legal!
Pel que fa a la qüestió territorial, no et negaré que estic disposat a expandir les fronteres. Potser els nous sansetians voldran aportar uns quants metres quadrats cadascú. Si no, sempre tindrem la xarxa, que és infinita, i la nostra voluntat de ser lliures i de poder decidir, que també ho és!
De totes maneres, i com he dit a la Kika, crec que ens haurem d’esperar a veure quants sansetians serem o quants nous països es forgen per consensuar una política comuna, lògica i coherent.

Martell de Reus: Pel que veig, i pel vostre interès, crec que serà un dels temes claus durant la primera reunió assembleària parlar sobre la oficialització del vi. Ara bé, la cervesa mai serà ni Mahou ni cruzcampo ni res d’això. Al meu parer hauria de ser Estrella. Fins i tot la Damm podria ser la nostra patrocinadora oficial. Tot és qüestió de negociar-ho, cosa que farem quan tinguem un magister (el nostre país no creu en ministers) d’economia.

*Sànset*

MARTELL DE REUS ha dit...

Home abans que la Damm molt millor la Moritz, o la tarragonina Rosita (mal m'està el dir-ho).

Anònim ha dit...

Quanta gent podem apuntar-nos a aquest país de les meravelles?

kweilan ha dit...

Molt bona idea!

Sergi ha dit...

Jo gustós m'adheriré a la teva proposta sempre i quan m'asseguris que tindré un càrrec on podré desfalcar una bona suma de diners dels sansetians i fer-me ric. Tranquil, que tots les empreses fraudulentes que fundi aniran a nom dels meus gats, ningú no ho descobrirà.

Ah, i no esperis que canti aquests himnes! El 'País Petit' encara te'l cantaria, però això no!

Assumpta ha dit...

Jajajajaja jo em presento com a observadora internacional de tot el procès ;-))

Vi??? No, no... Cervesa!! Damm, Moritz i Rosita, les tres!! (Vé, ja sé que només sóc observadora, però jo em manifesto, eh?)

(Quan veig posts d'en Sànset com aquest penso... "i pensar que si no fos per Utnoa aquest noi no tindria blog!!")

Clidice ha dit...

jo, com el Martell, o hi ha Moritz o munto la meva pròpia república i et declaro la guerra ... d'escuma de cervesa :P

Albert ha dit...

Com diria l'anunci, "bienvenido a la república independiente de tu casa".
Em semba molt bona idea, jo també em vull fer sansetià.

Adéu!

Ferran Porta ha dit...

Jijiji! Molt bona iniciativa! Em proposo a mi mateix com a ambaixador de la nova república a Alemanya!

Ah, i una cosa; per als abstemis, la RTS acceptaria l'Apfelsaft (suc de poma) com a beguda oficial, encara que fos d'una categoria inferior a l'omnopresent cervesa? Sisplauuuuuu!

Agnès Setrill. ha dit...

Hòstia! M'estic petant de riure.
Que el primer tema de decició col.lectiva sigui la beguda, promet, promet!...
Hhehehee!
Pose'm a la llista, (no demano cap càrrec que ara per ara no tinc temps, però més endavant, ja veurem eh? :-)))

sànset i utnoa ha dit...

Martell: Podríem acordar que la Damm estigués al mateix nivell que la Moritz i la Rosita? És que tinc una debilitat…

Albert B. i R.: Tots i cadascun de vosaltres esteu invitats a nacionalitzar-vos. A les Terres d’en Sànset volem a tothom qui vulgui ser-hi, tant sigui com a sansetià o com a habitant d’altra nació confederada!

Kweilan: Gràcies. Amb uns quants més aconseguirem ser un gran país!

Xexu: amb que els tararegis n’hi haurà prou...
Com som un país democràtic, quan hi hagi eleccions (les pròximes són per a Corts Constituents) et podràs presentar, i intentar aconseguir de forma legal un càrrec. Jo només sóc un sansetià més i, per tant, no puc aconseguir-te cap “xollo”. Val a dir que, de moment, l’únic contribuent del país sóc jo, i no em faria massa gràcia ser víctima d’un furt.
Ara, et puc assegurar una cosa. Quan hagin passat les eleccions, i si has rebut algun percentatge interessat de vot, podràs intentar aconseguir la majoria, tant sigui absoluta com mitjançant el pactisme, i segur que aconsegueixes algun magisteri o, fins i tot, la presidència, ves tu a saber...
M’ha semblat interessant això dels gats. No cal que et digui que, si ho volen, també es poden nacionalitzar.

Assumpta: Només vols ser observadora? No t’hi adhereixes? Mira que em sembla que podries fer carrera política en aquest país. Acabaries sortint a al wikipèdia!
Molt d’acord amb tu pel que fa a això de les cerveses.
Gràcies. Jo encara no li he agraït prou a la Utnoa que em mostrés aquest món!

Clidice: D’acord, d’acord... La Moritz s’accepta. Tractarem a l’Assemblea, i de forma urgent, sobre si esdevé només beguda legal o també s’oficialitza. No voldria que aquest país tant jove naixés amb una guerra, segur que ens començarien a comparar amb Israel o alguna cosa així. A més a més, de moment, el que més s’acosta a armament de què disposa Les Terres d’en Sànset, són unes mandarines que s’han fet malbé. Ull, a veure si iniciarem una guerra biològica!

Albert: Quedes inscrit al registre civil del país. Benvingut a un món d’esperança i d’oportunitats. Ja saps que ja et pots presentar com a candidat a les eleccions i/o aplicar el teu dret a dur a terme propostes o modificacions de qüestions legals.

Ferran: Si et nacionalitzes no hi haurà cap problema en acceptar-la. El nostre és i serà el país de la llibertat. A més a més, i això ho pot assegurar la Utnoa, jo també sóc molt aficionat al suc de poma, aquell que fan a Guipúscoa... Et puc assegurar que, si ho proposes, hi votaré a favor durant la següent assemblea.

Pròximament s’efectuarà un primer cens dels ciutadans de Les Terres d’en Sànset (si acabem sent-ne uns quants, podríem, fins i tot, canviar el nom del país. I si li diguéssim “Bloquilàndia” o ”Bloquina d’or” o “La Caixa”?). Els sansetians també hauran de recordar que estaran convocats a manifestar-se democràticament quan s’acordi una data per dur a terme les eleccions a Corts Constituents. Prèviament, s’hauran de manifestar aquells qui es vulguin presentar com a candidats i hauran de revelar el seu programa electoral.

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Agnès S.: Sí, a mi també m'ha semblat curiós que la principal preocupació dels sansetians o dels amics d'aquest país sigui la cervesa. Això, suposo, voldrà dir que no patim cap crisi econòmica ni tenim problemes amb l'habitatge o amb el terrorisme internacional. Aquest país és una meravella, i això que som una ex-colònia!
Quan es dugi a terme el primer cens del país seràs inscrita i podràs disposar de plena participació i dret per totes les qüestions què afectin el país. Benvinguda!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

No se no se... crec que perquè aconsegueixis que m'adhereixi hauríem de negociar algunes coses...

podrien ser les terres de Sànset i Utnoa???

bé, jo també necessitaria que l'aigua fos almenys legal, perquè no sé si podria amb tanta cervesa!!!

ptonets

utnoa

Mireia ha dit...

Podriem crear uns Estats federats, és que ara mha fet il·lusio tenir bandera! Mira, una que és rara. ;)

Garbí24 ha dit...

NO acostumo d'anar a votar , però pero en aquest cas faré una exepció.
Bon pais aquest.

assumpta ha dit...

Ei! Feu-me un xic d'espai que també vinc a cap aquí i porto dues caixa de moritz i un pack d'aigües!
Aquest país encara és més petit, que l'altre, però de germanor i alegria no en falta. M'agrada.

Visca República de les Terres d’en Sànset! Visca!!!

;)))

rits ha dit...

què s'ha de fer per nacionalitzar-se sansetià?
això si, em sembla que amb totes les nacionalitzacions, la densitat de població serà de les més altres del planeta!

Pep i Nuria ha dit...

Jo m'apuntaria, encara que veig que el pais es més petit que Andorra i potser no hi cabriem tots

Cris (V/N) ha dit...

Una bandera fantàstica.... M'agrada més una bota de vi que un barril de cervesa :)
Tens idees de bomber, m'has fet riure de valent :)
M'apuntes?
Petons a tots dos!!

Assumpta ha dit...

Jajaja pensa que si m'apunto, jo et fundaré un partit tirant més abans a conservador, eh? :-DD

Que jo vull la independència però no sóc d'esquerres... M'acceptes com a líder de l'oposició?

Aporto 90 m2 de territori, que inclouen una cuina, un bany complert, un wc i una terrasseta que està necessitant a crits una bona mà de pintura però no hi ha pressupost (sóc un territori deficitari, jo aviso)

Ara bé, en el territori que aportaria hi ha molts, molts llibres!! i jo sóc una Conservadora bona... els compartiria, clar ;-))

Puc ser Sansetiana "Demòcrata-cristiana" o no està previst? jejeje

En cas que no pugui ser, doncs em quedo com a Observadora internacional ;-)

Assumpta ha dit...

Em sap greu comunicar que el meu territori s’abasteix d’aigua d’una bomba comunitària que falla cada dos per tres i que llavors de les aixetes surt un mini-rajolí (i gràcies que no ens quedem sense aigua del tot, cosa que em provocaria un atac de nervis) que fa que tot s’hagi de fer molt a poc a poc.
En aquests moments estem passant per aquesta situació... i ja es la segona vegada en vuit dies.

Teniu aigua als vostres 15m2?

zel ha dit...

Una altra sansetiana. No em cal cap assemblea, a mi, confio plenament en la representació i les declaracions, les quals subscric amb goig i rauxa, i a més Mesclat és un dels meus referents, apa.

zel ha dit...

Per cert, no bec, ni cervesa ni gaire res que no siguin begudes sense alcohol, tristament m'agraden les coles...aix... i també m'agradaria ser la ciutadana sansetiana que us representi diplomàticament a l'empordà del mig!

sànset i utnoa ha dit...

Utnoa: Evidentment que podrem canviar el nom del país. Em sembla molt bé la teva proposta!
L’aigua ja és legal, i se’n pot beure sempre que es consideri oportú, només faltaria.
Em confirmes, doncs, que vols la ciutadania? Ho entenc com un sí... un petonàs!

Mireia: Aquesta és una qüestió que es contempla des del primer moment. Només cal que creïs el teu país i que et confederis amb Les Terres d’en Sànset i mirarem quines competències compartim.

Garbi24: Moltes gràcies. Puc apreciar com aquesta nova forma política t’anima. I seràs benvingut, tant si vols la ciutadania d’aquest país com crear-ne un nou tu!

-Assumpta-: Moltes gràcies. Hi ets benvinguda, i les teves aportacions patrimonials (en forma de cervesa i aigua) també. I tant que sí!

Rits: Només amb que ho manifestis, i crec que així ho estàs fent, n’és més que suficient. Sí, també estic copsant que tindrem problemes pel que fa a densitat de població. El cas de Japó comença a ser una broma al costat del nostre. Com ja he dit, sempre podem optar perquè la nostra territorialitat sigui la xarxa, que és infinita i plena de possibilitats!

Pep i Núria: No et preocupis! Se us compta com a nous ciutadans. La qüestió de l’espai no ens ha de preocupar. Cadascú hi suma el seu propi (tant sigui en règim de lloguer com en propietat) i, a més a més, hi hem d’afegir la xarxa. Ens en sobrarà, i tant!

Cris: Apuntada estàs! No et preocupis per la qüestió de la bota de vi; ho sotmetrem a votació i mirarem el que passa. Els polítics hauran d’aprendre el significat de “democràcia” fixant-se amb els nostres passos i les nostres iniciatives.

Assumpta: Cap problema! El que necessitem és enfortir-nos com a país, i després ja veurem si som de dretes, de centre o d’esquerres. Els votants diran. Pel que fa a això de presentar-te a les eleccions: només cal que ho diguis. Quan efectuem la primera assemblea qualsevol ciutadà podrà fundar un partit i presentar-se com a líder d’aquest. Llavors, suposo, que els ciutadans que vulguin podran afegir-s’hi i optar a algun magisteri. Evidentment que pots ser demòcrata-cristiana!
T’agraeixo la teva gran aportació territorial. Fins i tot, cal pensar, que seràs una gran ambaixadora del nostre país a Reus.
No, nosaltres tampoc tenim aigua. Però no ens preocupa excessivament perquè sempre podrem projectar un transvasament de l’Ebre (tenim contactes per aquelles terres). Fins i tot, i això és una primícia informativa d’alt nivell, estem negociant amb A.N.A.C.N.V. per aconseguir energia elèctrica i algun cap nuclear...

Zel: Benvinguda al país! Agraïm tots profundament la teva mostra de bona voluntat i de confiança!
Cap problema, cap tipus de cola o beguda sense alcohol és il•legal (excepte aquelles que siguin del grup Pascual, i perquè ells han trencat relacions diplomàtiques amb nosaltres degut a l’afer Cardó).

Gràcies a tots!

Properament és mostrarà un primer llistat de ciutadans, possibles Estats sobirans que es vulguin confederar i persones interessades en qualsevol de les dues coses o indecises.
També és proposaran els temes que s’hauran de tractar a la primera reunió assembleària, que esperem que es pugui convocar aquesta setmana.


*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

BAN 1 DE LA REPÚBLICA DE LES TERRES D’EN SÀNSET

CENS DE CIUTADANS, PERSONES QUE ES VOLEN CONFEDERAR I INDECISOS I/O INTERESSATS I/O QUE NO S’HAN PRONUNCIAT OBERTAMENT

Cens de Ciutadans
-Elvira FR
-Carme
-Albert B. i R.
-Xexu
-Gat d’en Xexu núm. 1 (no sé el seu nom, ja me’l diràs, i entenc que si participa en la vida econòmica del país haurà de ser ciutadà...)
-Gat d’en Xexu núm. 2 (ibid.)
-Assumpta
-Albert
-Ferran
-Agnès S.
-Utnoa
--Assumpta-
-Rits
-Pep
-Núria (entenc que tots dos us voleu nacionalitzar...)
-Cris
-Zel
-Sànset

Persones que es volen confederar
-Mireia

Interessats i/o indecisos i/o que no s’han pronunciat obertament
-Kika
-Martell de Reus
-Kweilan
-Clidice
-Garbi24

QÜESTIONS QUE ES TRACTARAN A LA REUNIÓ ASSEMBLEÀRIA QUE ES CONVOCARÀ AQUESTA SETMANA

1-El nom del país. S’entén “Terres d’en Sànset” com un nom provisional que està subjecte a tot tipus de modificacions. Tot ciutadà que ho consideri convenient podrà proposar un nom. Posteriorment les propostes seran votades democràticament.
2-La qüestió de l’oficialitat de la beguda. Legalitzem totes les begudes i al seu torn les oficialitzem? Afegim noves begudes oficials encara que ja siguin legals? La qüestió del vi.
3-Data de les eleccions a Corts Constituents i proposta de candidat, que hauran de crear un partit i, a grans trets, exposar el seu programa.

Gràcies a tots.

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Estàs com una cabra!

A veure si això serà l'inici d'un partit polític de veritat!

Us imagineu? :P

Utnoa

sànset i utnoa ha dit...

Tu això ja ho sabies...

Seria maco provar-ho. Presentar-nos a les eleccions al Parlament i aconseguir algun escó. Podríem destinar els beneficis que en treuríem a obres socials i culturals. Podríem pressionar perquè els altres polítics ho fessin... Pensem-ho!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Jajajajaja encara en sortirà alguna cosa d'aquí :-))

Això "El que necessitem és enfortir-nos com a país, i després ja veurem si som de dretes, de centre o d’esquerres" és el que jo penso! :-DD

Jo sé com es diuen els gats d'en XeXu!! Blog-Lovi i Bamboo-Maua (espero no haver-los-hi intercanviat el segon nom jajaja)

Apunta també al meu marit, que sinó l'enyoraria molt!! es diu Josep Lluís (si apuntas a éssers inanimats pots apuntar els meus ninos?)

http://blogdeassumpta.blogspot.com/2009/03/som-la-gent-blaugrana.html

Són una nina de drap que es diu Miguelina i un mico blau que es diu Post ;-))

Sergi ha dit...

L'Assumpta ha dit bé el nom dels meus gats. Els ho he consultat, i m'han dit que mentre tinguin el seu pinso habitual assegurat, i que mentre la crisi no afecti els seus hàbits alimentaris, ells es volen fer ciutadans també. Només demanen que algú jugui amb ells cada dia una estona, i unes moixaines de cadascú que passi. El Bamboo diu que vol un ministeri, però ni puto cas, que molt miolar, però després res.

Assumpta ha dit...

Els gats d'en XeXu són una mica com si fossin de tots nosaltres.
El pinso el paga ell, això sí :-))

Ja han vingut a arreglar la bomba de l'aigua del meu territori!! A veure què dura...

sànset i utnoa ha dit...

Assumpta: Gràcies per les aportacions Assumpta!
Apunto també a en Josep Lluís, això està fet!
Pel que fa als teus ninos, no sé, no sé... ho haurem de discutir a la primera Assemblea. Els gats, segons el meu parer, els podem nacionalitzar, però no crec que hagin de tenir dret a vot. El cas dels ninos seria similar, però els equipararíem a éssers animats, i no sé si això seria adequat. Cal considerar que som un país seriós, i a cap país seriós tenen DNI els éssers inanimats (cal considerar que la Galícia de Fraga no ho era pas de seriosa...). De totes formes, considero que aquest és un tema que es pot discutir a l’Assemblea. Ara modificaré el CENS i afegiré aquest tema. Moltes gràcies.
Pel que fa al tema de l’aigua. Molt bé això de disposar de recursos hídrics. I poder disposar d’aigua calenta, ves a saber si farem uns calerons muntant el primer SPA del país a Reus...

Xexu: Gràcies per ratificar l’aportació de l’Assumpta. Tranquil, tindran l’aliment assegurat, peti qui peti. Pel que fa a això del ministeri felí: crec que als gats els podem donar càrrecs, els podem fer “ministres”, perquè tinc l’esperança que s’aprovi la meva idea què els humans –o similars- optem al càrrec de magisters...

Moltes gràcies benvolguts patriotes!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

CENS DEFINITIU DE CIUTADANS (No s’inclouen confederats ni interessats i/0 indecisos, ja que no se n’ha modificat el nombre ni la qualitat)

Cens de Ciutadans
-Elvira FR
-Carme
-Albert B. i R.
-Xexu
-Blog-Lovi
-Bamboo-Maua
-Assumpta
-Josep Lluís
-Albert
-Ferran
-Agnès S.
-Utnoa
--Assumpta-
-Rits
-Pep
-Núria (entenc que tots dos us voleu nacionalitzar...)
-Cris
-Zel
-Sànset

QÜESTIONS DEFINITIVES QUE ES TRACTARAN A LA REUNIÓ ASSEMBLEÀRIA QUE ES CONVOCARÀ AQUESTA SETMANA

1-El nom del país. S’entén “Terres d’en Sànset” com un nom provisional que està subjecte a tot tipus de modificacions. Tot ciutadà que ho consideri convenient podrà proposar un nom. Posteriorment les propostes seran votades democràticament.
2-La qüestió de l’oficialitat de la beguda. Legalitzem totes les begudes i al seu torn les oficialitzem? Afegim noves begudes oficials encara que ja siguin legals? La qüestió del vi.
3-Les nacionalitzacions i el dret a vot. Partim de la base que els animals de companyia –els gats per exemple- poden obtenir la nacionalitat. Però, considerem que han de tenir dret a vot? Aquest és un tema controvertit, doncs el vot d’aquests pot estar influït per la posició política del seu propietari-cuidador, i si aquest es presentés a les eleccions, el seu vot podria esdevenir polèmic.
A més a més, la ciutadana Assumpta ha plantejat la possibilitat què es nacionalitzin els seus ninos. Considerem que aquests poden obtenir la nacionalitat?
3-Data de les eleccions a Corts Constituents i proposta de candidat, que hauran de crear un partit i, a grans trets, exposar el seu programa.

Gràcies a tots.

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Jajajaja Sànset! tu has nascut per a polític, sense cap dubte!! :-DD

sànset i utnoa ha dit...

Ja ho vaig intentar, però cap partit dels "normals" va acceptar les meves idees i aspiracions...

*Sànset*

Antonio ha dit...

Que hi ha lloc per mi?
No vull cap càrrec ni res d'aixo. Sembla que aqui un estigui cómode, relaxat i se senti viu.

Assumpta ha dit...

A mi tampoc em voldria cap partit "normal" perquè, en realitat, sóc una mena de bitxo raro ideològicament parlant... ai!! :-)

No hi ha cap partit polític que sigui, podríem dir, en quant a política social el que s’entén com d'esquerres; independentista; però... ideològicament conservadora...

Perquè ens entenguem: per uns sóc "massa de Missa", una mena de "rata de sagristia" jajaja per altres sóc "massa catalanista", per altres sóc "massa partidària de polítiques socials: sanitat, escoles..."

sànset i utnoa ha dit...

Antonio: Apuntat estàs! Ja ets un ciutadà més!

Assumpta: És curiós que sempre s'identifica l'independentisme amb les esquerres. Per tant, si ho ets, has de ser d'esquerres i, sota cap concepte creure en Déu. L’independentista ha de ser ateu. Aquests clixés no m’agraden gens. Hauria de ser considerant independentista qui ho volgués ser, independentment de la seva fe i de la seva posició social. La gent que volem que Catalunya sigui un país som incapaços d’unir-nos, perquè sembla que ens pesi més ser d’esquerres o de dretes; o cristians, jueus, musulmans, agnòstics o ateus.
La meva posició és clara: primer vull que siguem un país, i després ja veurem si manen les esquerres, el centre, algun matís, o la dreta. I ja veurem si som laics, aconfessionals o confessionals.
Tal com anem, no aconseguirem mai els nostres objectius. Som pocs i malavinguts...

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Tens tota, tota, tota la raó :-)

El meu pare també deia el mateix... deia que ho teníem difícil perquè érem incapaços de posar l'objectiu "Catalunya" davant... i, després, quan ja fóssim un país, doncs que cadascú tingués la seva ideologia, com passa a TOTS els països... però costa trobar gent que pensi així, eh? :-)

sànset i utnoa ha dit...

I tant que en costa, només cal veure els diaris. Només cal veure com, cada dia i per qualsevol cosa, ens barallem.

*Sànset*