dimecres, 18 de novembre del 2009

CRÒNIQUES COL·LOQUIALS 2: UN DIMECRES QUALSEVOL

Són les 6:55 AM. Comença a sonar la cançó dels Barrufets que faig servir com a despertador; “Molt lluny d’aquí, a l’altra banda del món és on...” –ja sé que sembla freak- l’apago ràpid perquè Utnoa no es desvetlli. Em vesteixo a les fosques. Vaig al lavabo, no hi veig absolutament res. Em poso les lents de contacte. Ja hi veig una mica millor. Em passo la mà per la barba i penso: “M’he d’afaitar; semblo un terrorista islàmic”. Em pica. Em rento la cara i em pentino. Em menjo ben de pressa el bol de llet amb cereals de la marca Consum.

Surto de casa i vaig a buscar el cotxe per anar a treballar. Hi veig una dona just al darrere. A mesura que em vaig acostant ella em comença a mirar. Es mou. S’allunya. A la mà hi duu una corretja i a l’altre extrem d’aquesta hi ha un gos-rata. M’imagino que tinc un regal matiner que em banya el parafang. No m’equivoco. I, a més a més, el gos-rata no només ha pixat sinó que també ha alliberat a Willy i ara tinc part de les seves escames a la sola de la sabata esquerra. Em cago en el gos-rata. M’intento netejar la sola de la sabata rascant-la contra una llamborda dissortada. Faig el que puc.

Entro al cotxe i la pudor m’envaeix. Abaixo les finestretes i respiro més tranquil. Sort que no fa massa fred. Engego el cotxe. Poso primera i m’enfilo cap a la feina. Són les 7:19 AM. El Basté m’explica com uns pares han denunciat a la policia el seu fill adolescent quan aquest es dirigia al seu institut amb escopeta i la insana intenció de massacrar als companys de classe. El jove ho havia publicat al seu blog. Un agent explica en roda de premsa que el detingut era un noi educat, formal i amb unes adequades relacions socials i familiars. No ho veig clar. Per cert, es veu que el Milito avui jugarà uns minuts.

Són les 7:47 AM. Aparco el cotxe davant de la feina. Entro i fitxo. Falta quasi bé un quart d’hora per les 8:00 AM. Porto suelto. Vaig a la màquina de cafè, hi tiro 35 cèntims i em demano un tallat. Surto fora. Em bec el tallat i em fumo un cigarret. Era un tallat "instantani". El cafè em remou el sistema digestiu. Corro al lavabo. Ara sóc jo qui he alliberat a Willy.

Són les 8:02 AM. Tinc un parell de sol•licituds de Fiscalia. Les tramito. Ho han fet tot el malament que han pogut. M’han fet perdre el temps.

Són les 8:40 AM. Em fan mal els ulls. Els tanco i intento recordar com van ser els primers dies a la blogosfera. Sànset, coi, fes el favor d’actualitzar i presentar-te en societat! –em deia Utnoa. Sí, sí, avui ho faré! - li responia cada dia. Vaig començar a burxar el nostre blog. Vaig veure que ella n’havia enllaçat un parell. Els vaig mirar. Eren el Blog de l’Assumpta (magnífic) i les Cròniques de Sota el Mugró (també). Vaig pensar que el mugró deuria ser el d’ella. Em va fer gràcia el nom i vaig començar a llegir-me’l. Els escrits eren molt bons i l’arquitectura de la pàgina em va agradar molt. Ja m’hi havia enganxat! Un blog d’una parella, com el nostre, però en bo! Quina enveja!


*Sànset*

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Quina crònica més detallada. No sabem el blog del nano aquest de l'escopeta?

Us deia això d'estar descentrats perquè el cos del blog està totalment desplaçat a l'esquerra, això és normal? Coses de l'html, suposo.

sànset i utnoa ha dit...

Xexu: Osti! doncs no en tinc ni idea de quin deuria ser el blog del nen, però massa normal no deuria ser...

Això del "descentrats" ara ho hem descbert. Al menys a nosaltres, si obrim el blog pel mozilla se'ns desplaça a l'esquerra, però amb l'explorer ens surt normal. No ho entenem. A veure si ens podeu ajudar!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Ostres tu, és veritat... amb Explorer centrat i amb Mozilla i Chrome (ho acabo de comprovar) surt cap a l'esquerra.

Jo no li donaria cap importància. Ja fa dies que passen coses rares a un munt de blogs. L'altre dia a cal Gazophylacium, també, segons com entraves havia desaparegut la barra lateral!!

Ostreees, m'heu fet humitejar els ulls amb aquesta citació del meu bloguet quan ho he llegit al cròniques!! :-)) Així que us vinc a fer unes quantes abraçades i petons!! :-)))

Per cert jajaja jo ja he dit alguna vegada aquí a casa vostre, que sóc una maniàtica terrible amb el tema "excrements" en general. Els waters públics són la meva tortura... i l'altre és el tema gossos.

A mi em passa això i m'entra com un desig de que aquella dona rellisqui i caigui de cara just sobre la cacona del seu gos-rata!!

Smuaaaaaaaaaaaac

Sergi ha dit...

A veure, el que passa és que està desplaçat el 'outer-wrapper', que en diu el blogger. Aneu a l'editor d'html del blog, 'modifica l'html', i aneu baixant fins a trobar una cosa que posa /* Outer-Wrapper. És un dels diferents apartats que trobareu subratllats amb una línia discontínua, i sota unes quantes línies de codi separades per encapçalaments que comencen amb una #.

Bé, sota l'apartat aquest hi heu de trobar alguna cosa com:

#outer-wrapper {
width: 860px;
margin:0 auto;
padding:10px;
text-align:left;
font: $bodyfont;
}

Aquí només importa la part que posa 'margin'. Si a 'margin:' hi posa el mateix que posa aquí dalt, no us puc ajudar més. Si posa una altra cosa, copieu això del codi d'aquí dalt. Però no guardeu els canvis!! Feu visualització prèvia, i si es veu centrat, llavors podeu guardar. Si no ha passat res o es veu pitjor, clickeu 'anul·la els canvis' i fugiu corrent d'allà, que l'html el carrega el diable.

Espero que això us serveixi, encara que si el problema ha sortit sol, potser s'arreglarà sol. Jo no en sé massa d'això, eh, només quatre coses perquè m'hi he barallat. Ara ho provava al Bona nit i modificant la línia aquesta del 'margin' el cos del blog se m'ha desplaçat a l'esquerra. Si no és això que us deia, ja no sé què més pot ser. Vinga, que hi hagi sort.

Assumpta ha dit...

Has desplaçat el Bona nit a l'esquerra? :-)) Vaig a veure-ho!!

Sergi ha dit...

No dona, no he guardat els canvis! Només era per comprovar.

Assumpta ha dit...

Ah... ja deia jo que l'he vist ben centradet com sempre :-)

Cris (V/N) ha dit...

jajajajajaaa, quin dia més ben "aprofitadet" Sànset, no vas pas comprar un cupón de la once, o alguna cosa d'aquestes? trepitjar regalets diu que porta bona sort.... però, et diré que jo de tu, no em queixaria, amb bona gent aprop teu, tot és molt millor :) Petons per a tots dos!

sànset i utnoa ha dit...

Assumpta: Gràcies. Doncs és cert, els dos primers blogs que vam descobrir van ser el del Jordi i la Marta i el teu. Són els que ens van cridar més l’atenció. Amb el temps n’hem anat descobrint altres que ens han agradat (no posaré noms perquè en són uns quants) i que els seguim habitualment. Però vam començar d’aquesta manera. Ja et pots creure que em vaig cagar en la dona i el seu gos-rata, però res hi podia fer. El destí em va deixar aquell regal matiner...

Xexu: Moltes gràcies per una informació tan detallada. Ho he canviat, però com a la feina només tinc l’explorer, fins aquesta tarda no sabré si el tema funciona. Creuem els dits! Ara, posaria la mà al foc que el culpable del “desplaçament” vaig ser jo, que porto uns quants dies intentant modificar coses del blog. I, com no en tinc ni idea, vaig fent proves pel mètode “error-repetició”. Gràcies un altre cop!

Cris: Doncs ahir no vaig anar a comprar loteria. Hi aniré demà, a fer l’aposta setmanal als “euromillones”. Amb una mica de sort ens tocaran els 15 milions d’euros i, si ens toquen, el nostre blog passarà de dir-se “Do you want to know a secret - entre dos móns” a dir-se “Sànset&Utnoa des del Carib”!

Gràcies a tots!

Assumpta ha dit...

Assumpta entrant des de Mozilla Firefox informant de que és dins un blog perfectament centrat :-))

Cris (V/N) ha dit...

Nois, l'actualització del bloc em diu que heu posat una nova entrada, i quan m'hi dirigeixo em diu que "no existiu" i em remet a la plana d'entrada, que és altre cop aquesta.... Tenim fantasmes????

sànset i utnoa ha dit...

Assumpta: Moltes gràcies per la informació. El Xexu és tot un tècnic de manteniment-HTML!

Cris: Ha estat un error meu! He publicat una cosa que havia de publicar demà (emp ensava que avui era dia 20) i l'he hagut de traure. Coses de l'edat!

*Sànset*

Cris (V/N) ha dit...

Ara ja em quedo més tranquila, espero veure-ho demà doncs :)

Núr ha dit...

m'agrada aquest dimecres tan qualsevol com qualsevol dimecres dels meus. :)

...però jo els willys vigilo sempre molt de no trepitjar-los! :S

Sergi ha dit...

Uf, em trec un pes de sobre, si t'hagués fet carregar-te alguna altra cosa m'hagués sabut greu. Ara s'us veu perfectament centrats, com diu l'Assumpta.

I per cert, feu servir sempre firefox, o en el seu defecte Chrome, o Safari, o Opera, o el que sigui menys l'Explorer.

sànset i utnoa ha dit...

Cris: Demà a les 8 hi serà!

Núr: Jo támbé vigilo, però a les 7 del matí la meva vista no dóna per més. Algun científic hauria d'inventar algun detector de Willys, per a invidents o adormits!

Xexu: Ok. Gràcies un altre cop. Utnoa acostuma a fer servir firefox, però jo sóc més d'explorer. Ho intentaré anar canviant, però el meu analfabetisme informàtic no sap per quin motiu és perillós l'explorer! A veure si algú me'n fa un resum!

Gràcies a tots!

*Sànset*

Mireia ha dit...

No entenia res, jo veia totes les plantilles rectes i és que ja h heu arregalt tot!

Assumpta ha dit...

Millor Mozilla Firefox o Chrome, perquè Safari no permet configurar en català :-)

Resum de perquè Explorer és perillós: perquè dóna moltes errades i es penja continuament.

(Per experiència pròpia) :-D

Elfreelang ha dit...

Vaja amb la meva ignorància hacteelaema HTML...i aqui amb "virgueries" bé ara en sé una mica perquè me'n va ensenyar l'Assumpta...
Quin dia! trepitjar a sobre una tifa de gos ui un willi perdó..ja de per si és emprenyador i a sobre la pudor...els pobres gossos no tene la culpa però els amos sí, a aquests els posaria a netejar carrers.... Per cert molt bo el post! ah i Mozilla sempre és més ràpid, més segur, s'actualitza tot sovint i et permet baixar-te tota mena de complements molt útils--Bona nit...ja és 20N

sànset i utnoa ha dit...

Mireia: Gràcies al Xexu! Sí per mi fos encara aniríem "descentrats"!

Assumpta: Gràcies per l'explicació. M'hauré d'anar acostumant al mozilla (nocilla???)

Elvira: Gràcies per la informació complementària a la de l'Assumpta. Bé, avui vaig a comprar loteria, a veure si en aconseguim algun rèdit d'això de tenir una sabata plena d'escames!
Tens raó; culpa dels gossos no és, és culpadels impresentables que no coneixen res sobre tolerància i saber fer. Aquests sí que haurien de portar morrió!


*Sànset*