divendres, 20 de novembre del 2009

Homenatge al dictador

Avui, que és 20-N, ho celebrarem amb un curiós jeroglífic que plagio vilment de la revista La Codorniz, una revista d’humor que iniciava els seus passos a principis dels 40 del segle passat. Amb aquest jeroglífic, o amb informacions meteorològiques com “Reina en España un fresco general proveniente de Galicia”, és van jugar la salut.





*Sànset*

18 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

COMENTARI RELACIONAT AMB EL POST:
Fart de riure.
Els “segurates” de la feina porten un rebot monumental perquè algú ha fet un homenatge personal al 20-N despenjant la bandera espanyola i embrutant-la significativament. Tenen els ulls vermells de còlera i profereixen insults a tort i a dret. Els he comentat que ha degut ser el vent, que quan bufa del nord acostuma a ser bastant desconsiderat.

*Sànset*

Núr ha dit...

Avui quan arribi a casa el primer que faré serà posar les notícies, a veure què ha anat passant al llarg del dia. Segurament hi haurà moviment per totes dues bandes...

Carme Rosanas ha dit...

Doncs no l'hagués encertat tot i que en veure la solució em sona que ja l'hagués hagut de recordar... Amb la Codorniz podíem riure'ns una mica de tot plegat i això sempre alleugereix.

Gràcies per passar per casa. Ens llegim, posaré l'enllaç al meu blog. M'encanta haver-vos conegut, parelleta!

Carme Rosanas ha dit...

Això de fer netejar tots el WC de Catalunya al Millet, m'ha fet gràcia i l'he votat, però després gairebé me'n penedeixo i si aprofita per netejar més coses que el WC i ens deixa les cases buides... de tot Catalunya? Millor que li fessin tornar els diners, que no sé pas si ho faran!

Jordi Piñol ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Pinyol ha dit...

Quins cracks aquests de La Codorniz!

sànset i utnoa ha dit...

Núr: Molt provablement hi hagi moviment i "Movimiento", els de cada any, vaja. Ara bé, no considero massa adequat que es recordi i s'enalteixi la memòria d'un dictador.

Carme: Jo tampoc el vaig encertar la primera vegada que el vaig veure. Això sí, em va fer molta gràcia. I més quan penses que
aquesta gent driblava la censura d'aquestes maneres!
Pel que fa al Millet, en el cas que passés per totes les cases catalanes a netejar els wc's hauria d'estar vigilat de forma continuada, que té la mà molt llarga...
Gràcies per passar. Nosaltres també t'hem enllaçat al nostre blog!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Jordi Pinyol: Benvingut! i tant que eren uns Cracks. Té molt mèrit el que feien, sobretot per quan ho feien!

*Sànset*

Jordi Casanovas ha dit...

Coneixia l'acudit però no sabia que era de La Codorniz, nosaltres l'explicàvem d'aquella manera de "se levanta el telón..."

Assumpta ha dit...

Ostreees jajajaja aquest del "Fresco general..." el sabia però he rigut moltíssim en llegir-lo!!

I el jeroglífic admeto que he mirat les solucions jejeje :-))

Mireia ha dit...

Són boníssims, això sí no l'hagués endavinat mai de mai. hehehe

sànset i utnoa ha dit...

Jordi Casanovas: Ara que ho dius. És veritat que és podria aplicar a això del "telón". Ara, et puc assegurar que l'original és el de la Codorniz!

Assumpta: A mi el del "Fresco general" em va fer molta gràcia quan el vaig llegir per primera vegada. I és que acabes pensant que els censors no deurien tenir un nombre de llums massa alt!!!

Mireia: Potser el primer és molt rebuscat, però de tant que ho és -surrealista- és on trobo la gràcia. Sembla humor britànic, salvant les distàncies, i tot!

*Sànset*

Elfreelang ha dit...

Molt bona la Codorniz i no oblidem que els feixistes van enviar un paquet bomba a la seu d'un diari satíric(ara no recordo el nom)però va ser a la dècada dels setanta...S'havien de dir així disfressades les coses i encara es jugaven el coll!

kweilan ha dit...

Una revista boníssima. Elvira, em sembla que va ser El Papus, la revista que vols dir.

sànset i utnoa ha dit...

Aquest acudit me l'has explicat mil vegades!

Utnoa

sànset i utnoa ha dit...

Elivra FR: Tens tota la raó. La revista bombardejada va ser "El Papus", crec que l'any 77. I ara, encara, en alguns casos s'han de dir les coses ben eufemísticament, no fos cas que se'ns acusi d'ultraje a la bandera o a la casa reial. Ves a saber...

Kweilan: Molt bona. Valdria la pena que es recuperés, almenys, un recull dels seus millors textos i dibuixos!

Utnoa: Ho sé, ho sé... és el que té estar amb un pesat!

Gràcies a tots.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Tu sí que has fet el millor homenatge de tots! jeje

sànset i utnoa ha dit...

Cesc: Gràcies! Un homenatge bastant particular, però efectiu!

*Sànset*