dimecres, 30 de setembre del 2009

Somiar vs imaginar

Imaginar no té tanta força com somiar. Quan imagines ets conscient que tot allò no és real, que és producte voluntari de la teva ment; inclòs de vegades utilitzes els mateixos obstacles que et trobes a la vida real, però propiciant oportunitats que anheles i que mai tens. En canvi en el somni ets lliure i presoner a la vegada i això es converteix en un avantatge o en un inconvenient, depèn de com t’ho miris. Però la intensitat del somni t’enganya per complet fent-te creure que allò és ral, i el despertar pot ser molt dur i pot representar una decepció en forma de rerafons o regust amarg que et duri tot el dia. El somni pot ser cruel i mentre ho és et pot espavilar les ganes de fer-lo realitat. Però és tasca tan complicada que el que acabes fent és imaginar que el somni es converteix en realitat, creant oportunitats mentals que no passaran mai.

Utnoa

6 comentaris:

Joana ha dit...

Què seria de la vida sense somnis i imaginacions, fantasies i la miqueta de la sal i pebre en què l'amanim?
Hi ha moments per a tot, no creus?

Sergi ha dit...

Ja és això que dius, l'un és conscient i l'altre inconscient, i tot allò que fem conscientment ho podem controlar millor. Els somnis se'ns escapen.

Elfreelang ha dit...

Personalment prefereixo que els somnis no deixin de ser-ho perquè si desitges fe-los realitat deixen de ser somnis...imaginar és somiar despert...quan somniem el somni ens deixa expressar coses que no ens diríem mai estant desperts...tot té la seva gràcia

Assumpta ha dit...

Però hi trobo com un rerefons trist al teu escrit... Com si algun somni que haguessis volgut que fos realitat, al final hagués desaparegut totalment.

sànset i utnoa ha dit...

Els somnis no es viuen, es viu la vida. Un somni pot ser deliciós i fer-te feliç, i quan et despertes el que has de fer és intentar que la vida respongui al mateix sentiment. La vida està plena d'oportunitats que hem d'aprofitar perquè, com va dir aquell; "los sueños, sueños son".
I si aquestes oportunitats les vius amb mi, doncs millor!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris i aportacions!

utnoa