dijous, 25 de juny del 2009

Estic indignat


Catalunya Acció haurà d'anar als tribunals per promoure la xiulada a l'himne espanyol la nit de la final de la Copa del Rei. On queda la llibertat d'expressió? Quantes vegades s'han xiulat els Segadors? quantes vegades s'ha menystingut i perseguit el català i als catalans pel sol fet d’autodesignar-nos com a tals?
I que consti que a mi l’himne espanyol, la bandera o la foto del rei me la porten ben fluixa. Els símbols no són la base de la societat ni representen cap essència pràcticament mística. Ara bé, i com diuen aquells, “aquí o follan todos o la puta al rio”. És a dir, si una bandera –senyera, per exemple- alguns la poden fer servir per netejar-se les seves parts més nobles; si un himne (no confondre amb “himen”) –els Segadors, posem per cas- pot ser gratuïtament difamat o si una llengua –mmmm... el català- pot ser dividida i ubicada a l’altura del betum també ho poden ser altres llengües, altres himnes, altres banderes i altres collonades.

Totes les cultures tenen el mateix valor i s’han de respectar per igual. I com va dir el savi “tant fot que sigui la del tam tam com la de Wagner”.

Des d'aquí hem de donar la màxima difusió a la notícia i solidaritzar-nos amb Catalunya Acció "ultratjant" -com ells diuen- simbòlicament l'himne de la "nación indisoluble".


La notícia al 3cat24:


La xiulada a l'himne d'Espanya durant la final de l'última Copa del Rei arriba als tribunals. La Fundación per a la Defensa de la Nación Española presentarà aquest dijous a l'Audiència Nacional una querella contra l'organització Catalunya Acció perquè va ser una de les impulsores d'aquesta xiulada. La fundació, que té com a patró el dirigent del PP Aleix Vidal Quadras, acusa l'entitat catalana de cometre un delicte d'ultratge a Espanya i el seus símbols.


Més informació a:

http://www.3cat24.cat/noticia/392381/politica/La-xiulada-a-lhimne-dEspanya-a-la-final-de-lultima-Copa-del-Rei-arriba-avui-als-tribunals

*Sànset*

4 comentaris:

Assumpta ha dit...

No passarà res :-)) això s'arxivarà i ja està... xiular només és xiular :-) Jo ho vaig trobar bonic jajaja

I va ser molt divertit veure com TVE ho censurava :-) Juassss el Rei entrant i ells connectant amb no sé on. I, a la mitja part, ho donen però amb el so retocat... Quina por tenen a dir la veritat!!

Visca Catalunya!!

Sergi ha dit...

Curiós com les normes no s'apliquen igual per tots. Són com aquell nen gran que es veu amb cor de fer broma de qualsevol cosa i riure's de tothom, però que no suporta que es fiquin amb ell, no tolera les bromes que li fan. Problemes d'autoestima, potser?

Jordi Casanovas ha dit...

s'ha de tenir clar que les normes les posen i les canvien a plaer els guanyadors i mal ens pesi nosaltres vam perdre.

sànset i utnoa ha dit...

Assumpta: jo també espero que això s’arxivi perquè, en cas contrari, seria una bona vergonyeta. I riure és la mar de sa, i xiular també!

Xexu: tens molta raó, ells tenen problemes d'autoestima, però nosaltres de covardia, doncs no ens atrevim a protestar tot el que hauríem...

Jordi Casanoves: i portem des de la Baixa Edat mitjana perdent.. i encara no ens han vençut -això si que és curiós-

Gràcies pels vostres comentaris!

Salut!

*Sànset*