dimecres, 26 de gener del 2011

Ai, que se’ns posen “beligerantes”!!!

Javier Arenas, insigne llumenera i líder del PP-A, ha deixat anar aquesta perla: “seré beligerante si algún andaluz no puede acceder a un empleo en otra comunidad por estar formado en castellano, o sea, en español o si a algún niño se le obliga a estudiar en otro idioma”.

No sorprenc a ningú si suposo que el “otro idioma” és el català. Ara, és incomprensible que aquest fet preocupi l'amic Arenas, si tots –almenys els d’aquí- sabem que “español” i “català” són el mateix. Tal com conclouen alguns estudis com Der Ursprung des Spanischen, realitzat pel Romanistische Abteilung de la Universitat de Friburg; el “castellà” –també, i erròniament, conegut com a “espanyol”- és un dialecte més del català, i el més occidental de tots. Una variant tan respectable com qualsevol altra i, cal fer-ne esment, la més parlada. De fet, tots els catalans hauríem d’estar-ne orgullosos, ja que la nostra cofoia llengua –amb un total de 427 milions de parlants- és la segona més important del món.

La dicotomia rau en que molts espanyols com el senyor Arenas–i fins i tot alguns d’aquí- no ho saben o no ho volen saber. Desconeixença que esdevé preocupant si s’hi sumen altres fets que ignoren, com el significat de “nació”, el de “democràcia” o el de “cultura”.

Per consegüent, senyor Arenas no cal que es preocupi, que si mai ve a Catalunya i vol escolaritzar els seus fills –i si són com vostè, els urgeix- no serà necessari que canviïn d’idioma i que vostè es posi “beligerante (cual gallito de matadero)”. Serà una qüestió de polir la seva variant dialectal.

P.S. Espero que la nova no assoli Castella a base d’atacs de cor i/o còlics nefrítics. Una bona i multitudinària incontinència fecal tipus "tsunami Tajo avall" serà suficient.

*Sànset*

20 comentaris:

òscar ha dit...

No m'estranta gens ni mica que el Sr.Sorres parli de beligerància. És el terreny en el que ell, i segurament els seus sants pares, avis i besavis, es trobaven i troben més còmodes.

Carquinyol ha dit...

A mi em fa por anar defenent això de que el castellà és un dialecte del català, més que res perquè començaran a demanar que l'IEC l'inclogui i ja l'haurem liada...

... a més, amb aquest raonament, fent les classes en castellà ja s'estaria fent immersió lingüística en la llengua autòctona !! :S

MARTELL DE REUS ha dit...

Amb declaracions com aquestes amb què tan sovint ens obsequien darrerament els dignataris españols fins i tot regionalistes convençuts com el Sr. Jordi Pujol comencen a acostar-se a l'independentisme.

Joan ha dit...

Què coi independència. El que hem de demanar és que canviïn les fronteres ... d'Europa. Àfrica està molt més amunt, com s'enten sinó tanta confrontació tribal?

Nits ha dit...

A mi el senyor Arenas em va encendre com un misto amb les seves grans declaracions.
I és que només diuen que tontades de nosaltres per aconseguir vots, qualsevol diria que a una persona que parli el dialecte castellà (m'encanta, m'encanta :) ) no se li respon amb castellà. Si el què costa és que algú et parli català. Però a més ho diu una persona que no ha ni viscut aquí. Com pot tenir la santa cara de dir-nos què hem de fer?

Que els dic jo que els andalusos parlin diferent perquè no entenc els acudits que expliquen? Doncs mira, ja ho he dit.

Va respiro, inspiro, respiro, inspiro que sinó l'únic que aconsegueixo és fer-me mala sang jo sola.

Salutacions companys!!!!

El porquet ha dit...

No ho entenc. És que a Andalusia ensenyen altres llengües que no siguin el castellà? Ah, sí, el "andalú" que deia aquell sòmines del Sergio Ramos.

Carme Rosanas ha dit...

El que jo no entenc és que ara diguin que seran "beligerantes"... és que algun cop han deixar de ser-ho?

Fins aquí, res de nou. No estem acostumats a cap altra cosa. La pena és que no reaccionem d'una vegada i tots a una sola veu.

Elfreelang ha dit...

Doncs em pixo de riure amb el seu beligerantisme asnal....ara precisament Alemanya ofereix feina als aturats qualificats espanyols....els deixara parlar "andaluz"?

Garbí24 ha dit...

tenen uns pebrots que se'ls trepitgen

Assumpta ha dit...

Ei, ha quedat guapu a la foto l'Arenas (o Sorres que diu l'ÒSCAR! hehehe) :-DD

Va, com diu la CARME, de beligerantes ho han estat sempre...

Això del dialecte, per cert... molt bo. Encara que s'hagi demostrat que no era cert, m'encantaria fer-ho creure a unes quantes persones!! aiiisssss

Sergi ha dit...

Els estudis ja poden dir missa, a mi em sembla bé que diferenciïn entre espanyol i català. Això és que l'espanyol és l'idioma que es parla a Espanya, i el català, el de Catalunya. Tant de bo cap de les regions i els seus idiomes no tingués res a veure amb els altres.

Joana ha dit...

Però com es pot ser tan boques?. Qui els demana que aprenguin català si no volen?. Uffff

McAbeu ha dit...

Anava a dir el que ja han dit la CARME i l'ASSUMPTA, no és que se'ns tornin beligerantes és que mai han deixat de ser-ho.
Clar que potser els jutgem malament perquè, de fet, són els que més "treballen" a favor de la independència, no? ;-D

Cromlec ha dit...

Però a aquest senyor no li han explicat com va acollir Catalunya els immigrants Andalusos (Espanyols no ho oblidem) en plena dictadura?

Tampoc li han explicat la misèria que es vivia al sud i com van tenir una oportunitat de tirar endavant a la nostra terra?

A part de la falta de respecte i d’escrúpols que mostra amb aquestes declaracions populistes, ens demostra la seva ignorància i el seu desagraïment pel que Catalunya va fer en el seu dia per la seva Andalusia.

No es preocupi, que si un nen Andalús emigra a Catalunya, li ensenyarem el que es el respecte per la diversitat, el respecte per la cultura i la llengua que t’acull i el respecte per un país, Catalunya, que li donarà moltes oportunitats ja que, teòricament, si ha emigrat a Catalunya serà per necessitat.

Oriol ha dit...

A mi si que em venen ganes de posar-me "beligerante" amb aquest tipus de gent...

kweilan ha dit...

Jo vaig trobar aquestes paraules d'aquest senyor de les més grans animalades que s'han dit darrerament.

sànset i utnoa ha dit...

Òscar: Sí, comodíssims. Si hi sumem la por que creuen que els tenim...

Carquinyol: no home, el que faríem seria adaptar la variant esbiaixada a les normes “pompeufabrianes”!

Martell: Ben cert. El dia que siguem independents els ho haurem d’agrair, perquè sense ells hauria estat impossible.

Joan: jo sempre he tingut ben clar que Àfrica comença a Móra d’Ebre...

Nits: respirem tots ben profundament. Hiperventilem que si no la diríem molt grossa. Mentre lladrin, però, voldrà dir que les coses no ens van pas tan malament!

El Porquet: Jo proposaria al Ramos per dirigir la conselleria de cultura andalusa...

Carme: com m’agradaria que reaccionéssim tots a l’uníson. El que passa és que quan ho volem fer, el nostre missatge queda en res, perquè encara queda molt covard al país. Sort que el Guardiola ens està fent canviar el tarannà. Sí, vull una final de la Copa del Borbó al Bernabeu...

Elfreelang: Segur que sí, que allí són gent culta.

Garbí24: M’estic imaginant escalivant-los...

Assumpta: com que no és cert? i tant que ho és! el que passa és que el Botín els va acabar subornant!

Xexu: pensem el mateix. El que els passa és que encara els dol que pràcticament totes les seves colònies hagin fotut el camp i s’esforcen a tocar-nos la pera als que ens hem hagut de quedar.

Joana: les declaracions només demostren que “el sujeto” en qüestió no en té ni punyetera idea del que passa a Catalunya.

M. H. McAbeu: Exacte! ja dic jo que, el dia que siguem independents, les places més maques de tots els pobles i ciutats de Catalunya haurien de passar a dir-se “plaça d’Espanya”. Que no ens diguin que no som agraïts!

Cromlec: És que no té gens clar perquè emigra la gent. No ho fa per voluntat sinó per necessitat. I tampoc té clar el significat de “nació”, perquè si te’n vas a França bé que hauràs d’enraonar el francès (o el català, o el basc, entre d’altres...) doncs si fas cap a Catalunya, a parlar català. I si no t’agrada, haguessis emigrat a Extremadura.

Oriol: A mi també. Sort que em prenc les pastilles...

Kweilan: ells mateixos es retraten. I el curiós és que no se n’adonen!

Gràcies a tots pels vostre comentaris!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Amb qui sí hauria de ser bel•ligerant el fatxenda petimetre pretès senyoret andalús és amb els randes i xoriços meridionals de tota mena : I per això només li cal escombrar amb la mirada a la tarima on s’ha pujat .
Qui es pensa que és per a mantenir als ciutadans dins la ignorància més rància ?
Amb quin dret i amb quina raó ?

sànset i utnoa ha dit...

Xapeau, anònim!

*Sànset*

Clidice ha dit...

L'anònim té raó, qui més s'hauria d'emprenyar amb aquest personal són els andalusos, que fa segles que els putegen i, al damunt, els tracten d'imbècils amb aquestes històries. Per cert que em van comentar que aquest "estudi" era un hoax com una casa, se'n sap res?