dilluns, 17 de maig del 2010

HE ACONSEGUIT EL SEAT 1430!!!

Ja portem més d’un any bellugant per la Catosfera i fins ara m’havia contingut d’explicar una de les meves aficions més perverses. Em direu aburgesat, ho sé, però no ho puc evitar, és més fort que jo. El fet és que col·lecciono cotxes. M’agraden molt, moltíssim. I sobretot em centro en aquells que van veure la llum entre la dècada dels 60 i la dels 80 del segle passat. A hores d’ara, al meu pàrking privat, n’hi haurà uns 200 aproximadament. Passo hores entretingut contemplant-los i traient-los-hi la pols que, com us podreu imaginar, costa una miqueta i es nega a fotre el camp per sempre.

Pel que sé sobre el tema, d’aquests més de 200 en tinc uns quants de molt valuosos. Aquest tipus de coses, curiosament, guanyen valor amb el temps, i tinc “petites joies”. Concretament, estic profundament enamorat d’un R10 –regal de l’Utnoa que mai podré agrair prou; d’un Chrysler 180 i del recent adquirit Seat 1430 Especial del 1969. Però també cal esmentar algun que altre Citroen Mehari, un Golf II GTI, el Seat 124 D, un 800, alguna Combi, un R4, l’Acadianne de Telefònica, una DKV, un Biscuter -que em va aconseguir el bon amic Josep, mestre i freak del vici- o el Pegaso Comet.

I sense més dilació, us mostraré uns quants dels “meus petits”:


Com us haureu fixat, els meus cotxets són a escala 1/43 encara que, com podreu suposar, m’agradaria poder-los adquirir també a escala 1/1...

Ara, el meu vici no acaba en el pur col·leccionisme més auster, sinó que tinc muntat un petit taller on modifico els vehicles que he adquirit i que necessiten ser restaurats. Fins ara he aconseguit putinejar un Mercedes 250 de Pilen, un 2CV de la mateixa marca o un Citroen Xsara, entre d'altres. Avui estic a l’espera que m’arribi un Nissan Patrol del 92 que necessita un profund treball de millora i repintat. Tot seguit us mostraré tal com l’he adquirit –la primera imatge- i tal com vull que acabi:

Per cert, si mai a algú de vosaltres li interessa el tema o vol saber la meva opinió sobre com restaurar o modificar algun cotxet, que no dubti a preguntar-m'ho o a accedir a la web d'en Chema Campos, un artista i mestre sobre aquest vici!

Ah, sí, que me n'oblidava: CAMPIONS!!!

*Sànset*

30 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Impressionant! Mon pare durant unes setmanes en va tenir un de veritat, de 1430, i no en guardem gaire bons records (gastava exageradament). Va ser entre deixar un R8 (1972-1984) i esperar un Talbot Horizon GLD (1984-1994). Aix, quins temps!

Kudifamily ha dit...

UUuaaaauuuu!!!
Xulíssima la teva flota de vehicles!!!
Impressionant el Dyane6 de Timofònica... quins temps! (nosaltres en teníem un de vermell)
Trobo a faltar el super-mega-Forfi... segur que el tens!

... i ara que no ens escolta ningú, dues preguntetes malicioses: ja hi cabrà tot això en el piset compartit???? I què hi diu la Sànset?
;-DD

Petooons

Rita ha dit...

M'has retornat a la meva infantesa amb aquests modelets... Eren els de la meva època! hahahaha

sànset i utnoa ha dit...

PC: Home, és que els 1430 eren catxarros molt pesats per l’època (berlines A) i gastaven molt. A més a més, pel que eren, els motors eren molt justets (de 124) i els de gama mitja ja gastaven més de 13 litres al 100! Ara, no ho podem negar, eren molt macos! L’R8 també el tinc, i el talbot també. Quins records, tu!

Kudyfamily: Ep! que en Sànset sóc jo –ja em tornen a canviar el sexe- ella és la Utnoa!!!
I tant que el tinc el 131 (versió seat, el fiat, l’abarth i el panorama, jeeje)
I sí, a la Utnoa no li acaben de fer molta gràcia. Però com m’estima tant els ha de suportar bonament...

Rita: Jo acostumo a buscar els que he vist en funcionament (dels 60 cap aquí). Els altres, com no els recordo, no em fan massa gràcia...

*Sànset*

McAbeu ha dit...

Quina col·lecció més xula, m'has fet recordar que el meu primer cotxe va ser un SEAT 133 de tercera o quarta mà que va necessitar també un profund treball de millora però que va fer bastant bé la seva feina durant un parell d'anyets.

I ja ens ensenyaràs el teu Nissan Patrol de la benemèrita després de la "restauració". ;-))

Clidice ha dit...

acabo de veure el meu mini amb els colors capgirats!!! :D

Visca el Barça!!!

Garbí24 ha dit...

Bona col·lecció....però vigila no se't enganxi alguna cosa rara amb el patrol, tipus..enzeñeme lo papele po favó o le meto un guantasso....

Assumpta ha dit...

Ostreeees, que monus!! :-))

El meu germà també en té un munt, així, semblants als teus! Però no crec que passi de 50 :-))

CAMPIOOOOOOOOOOOOOOOOONS!!!!

Carme Rosanas ha dit...

A mi que els cotxes no em diuen res... m'ha fet molta gràcia la teva col·leció. Els he trobat molt monos, deu ser perquè són antics, com jo :) je, je, je... cuida'ls molt i continua treient-los-hi la pols que estan més guapos. Una abraçada.

Jordi ha dit...

Ooooh! el cotxe del meu pare era el Volkswagen Golf GTI 16 vàlvules. Sempre explicava que quan se'l va comprar, anava pel poble tot fardant i que les noies se li tiraven a sobre (només em crec la primera part jeje). Quins records!

Jordi ha dit...

Quina afició més... estanterística, és a dir, d'estanteries! El meu pare col·lecciona avions i la de pols que es posa dintre! Amb el plumero tot el dia!

M'ha agradat molt el de la furgo del hippies i el de la telefònica. M'ha fet riure molt! La furgo dels hippies la tinc a casa però a escala més gran. La vaig comprar a Camden, Londres.

Albert ha dit...

Gran col·lecció. A qualsevol li agradaria tenir-los a escala 1/1, però disposar d'aquesta quantitat de cotxes, per petits que siguin, té molt de mèrit.

Campions!!!

Anònim ha dit...

Tots tenim les nostres aficions! Aquesta col·lecció té molt de valor! Dels 1x1 a casa no n'hem tingut mai cap!

sànset i utnoa ha dit...

M. H. McAbeu: Mira, el Seat 133 encara no el tinc. M’arribarà però amb alguna entrega de la col·lecció de Seat que fa Altaya. Ja en tinc ganes!
I tant, quan tingui el “benemérito” modificat en faré un post. Però encara estic a l’espera que me l’enviïn. Espero que sigui ràpid!

Clidice: Els minis valen molt la pena.
Visca el barça!

Garbi24: quan estigui fent les modificacions sobre el Patrol procuraré estar escoltant alguna cosa dels Brams. Val més prevenir...

Assumpta: És que tot està ple de freaks dels cotxes. On menys t’ho esperes n’hi a algun. El dia que ens unim governarem el món!

Carme: Antics no, experimentats, jeeje. Així ho faré!

M. H. Jordi: Fardar segur que podia. Era del milloret –deixant estar marques exclusives de multimilionaris- de l’època. Cada vegada que en veig un m’entren unes ganes boges de robar-lo!

Jordi de la Banyera: En tens una a escala 1/1? I no has pensat mai de traure els blocaires a fer el cumbaià per les nostres contrades?
Jo, mira si sóc juantxi, que quan n’aconsegueixi una altra tinc la intenció de modificar-la per transformar-la en una furgoneta de Dharma (LOST).

Albert: Gràcies, i tant! El problema, més que els diners –que ho són un de ben gran- seria saber on posar-los. Necessitaríem el pàrking de l’Etoo!

Albert B. i R.: Posats a tenir-ne algun, millor d’aquests que tinc jo, que no contaminen!


Gràcies a tots!

*Sànset* (En Sànset. Del gènere masculí. Singular)

kweilan ha dit...

Una bona col.lecció.

MARTELL DE REUS ha dit...

D'aquella època també en són característics els Dodge Dart, cotxes oficials que duien els pares i avis dels actuals prohoms del PP i magistrados del Tribunal Constitucional español.

rits ha dit...

segur que t'en sortiràs amb els canvis!
moltes gràcies per compartir les teves aficions! res d'estrany, home!!!

em quedo amb la furgo wolskswagen!

Sergi ha dit...

Caram, em sorprèn el detall que tenen, semblen talment de veritat i que els hagin encongit amb la màquina de la pel·li aquella. En tens un bon nombre, i va en augment, encara acabaràs sortint a la tele gràcies a la teva col·lecció. Això si la Utnoa no et fa fora de casa perquè ja no hi cabeu!

Ah, i per cert, Campions!!!

Ferran Porta ha dit...

Osti tu, quina gràcia: ahir per la tarda, passejant per un mercat de puces (activitat que m'encanta fer), justament em vaig aturar a mirar-me una parada on venien infinitat de cotxets com aquests! És curiós, justament entro ara a casa teva i em trobo aquest post :)

Per cert, que l'R5 del 72 (primera foto) tingui matrícula de Valladolid... és per alguna cosa especial? ;)

Jordi Casanovas ha dit...

De 1430 n'hi ha un que condueix un avi que força sovint s'atura davant de casa... però dels grossos eh!

Joana ha dit...

Maquíssims! Si vols t'envio una foto d'un meu 4L groc!!!!!!!!!

Joana ha dit...

Aixxx m'oblidava. Visca el barça i ...un regalet a casa per tots dos :)

sànset i utnoa ha dit...

Kweilan: Gràcies!

Martell: També en tinc un...

Rits: Gràcies. T’he de dir, que aconseguir la Combi va ser pràcticament una quimera, perquè és molt difícil de trobar.

Xexu: És molt curiós el nivell de detall que tenen. Sovint em sorprèn. Però depèn molt del fabricant. Jo els acostumo a comprar de la marca IXO (són els que treballen per Altaya) que, per mi, són els millors en relació qualitat-preu. Ara, si te’n compres algun de SOLIDO o de HIGHSPEED veuries com el detall no està tan ben acabat. Altres marques, com MINISHAMPS (la més cara de totes) o NOREV (la que va després, quasi quasi) arriben a un nivell de detall tan gran que pots arribar a distingir perfectament les sivelles dels cinturons de seguretat.
I sí, la Utnoa m’acabarà fotent fora de casa. I als cotxes també!!!

Ferran: A mi també m’agrada molt fer això! quan puc, els diumenges al matí vaig al mercat de la catedral de Tarragona a intentar trobar petites joies (difícil, molt difícil), però segur que no es pot comparar amb on vas anar tu.
Això de les matrícules.... a veure, aquell R5 és d’una col•lecció d’altaya (NUESTROS QUERIDOS COCHES) que va encomanar a IXO. Per vendre més de gust van anar posant matrícules de llocs curiosos als cotxes. La matrícula de Tarragona, per exemple, la portava el Talbot Tagora del 81. Tinc entès, que totes eren reals.

Jordi Casanovas: Doncs costa molt de veure’ls! Jo l’any passat en vaig veure un, i va ser a Puenteviesgo! Per Tarragona hi ha un iaiet que corre amb un Seat 850 Spider preciós. No hi ha res com tenir quartos...

Joana: Ok, envia-la, t’ho agrairem! El 4L és un altre cotxe mític que m’agrada molt. De fet, en tinc diverses versions, des del cotxe normal passant per la furgoneta i de diferents períodes (em sembla que a Europa es van fabricar fins l’any 1989!).
Ja t’ho hem dit a teva casa, però t’ho repetim: moltes gràcies per concedir-nos el premi, és totalment immerescut!

Gràcies a tots!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Com alguns heu apuntat... aquests cotxets així posadets fan molta gràcia però...tenir-los a casa no em mola geeeeeeeens!

Sort que me l'estimo perquè sinó...

Aix! C'est la vie!

Utnoa

Núr ha dit...

Algun dia faré el mateix que tu i penjaré les meves petites joies... en el meu cas són tortugues, però! hehehehe M'encanta això del col·leccionisme: ens tornem ben estranys quan volem aconseguir un exemplar 'estrany' per a la nostra col·lecció, oi? hahahaha

A veure com queda el tunejament del N. Patrol!

Cris (V/N) ha dit...

Quina col·leció més magnífica, i recordar els cotxes que he vist tantes vegades a les carreteres :) Felicitats, un hobby d'allò més interessant!!!

i.... Amunt el Barça i Catañunya PER SEMPRE!!!!!!!

Petons a tu i la Utnoa :)

Joan ha dit...

Mira que s'ha de ser raret per col·leccionar tants trastos a escala ... Quina gent més estranya ... ^^

sànset i utnoa ha dit...

Utnoa: C’est la vie... i saps que jo també volia un gat i he renunciat a ell (encara que no he cremat tots els cartutxos).
I sí que són bonics. I sí que fan bonic!!!

Núr: Col•leccionar tortugues??? no ho havia sentit mai...
Espero que em quedi prou bé això del Patrol. Ja us en faré la crònica!

Cris: Gràcies! Jo també el trobo molt interessant! Em fa molta gràcia tenir la reproducció d’aquells cotxes que veia de petit pel poble.

Joan: ja saps que els blocaires som gent estranya... per algun cantó havíem de coixejar!

Gràcies a tots!

*Sànset*

Núr ha dit...

Home... És com qui col·lecciona mussols, però amb un animal tan fantàstic i meravellós com la tortuga! :D

sànset i utnoa ha dit...

També tens raó...

*Sànset*