dimecres, 12 de maig del 2010

CATALUNYA: UN PAÍS GOS I BRUT, PERÒ HÀBIL

Aquesta és l’afirmació que se n’extreu dels resultats obtinguts mitjançant l’estudi meticulós i empíric de la nostra darrera enquesta, en la qual plantejàvem la qüestió: “catalans, quina és la vostra forma de desplaçament habitual?”. Tot seguit us mostrarem les diferents opcions que se us proposaven i el percentatge de tries que hem obtingut per cadascuna.

A- Vaig a peu a tor arreu: 0%
B- Jo em serveixo del canvi de lloc instantani, i quan no tinc bateria agafo el núvol Kínton: 38%
C- Jo no em desplaço. Faig vida al sofà: 22%
D- Acostumo a anar volant a base de pets, com feia en Musculman: 38%

A primer cop d’ull us haureu fixat, benvolguts i virtuals amics i companys, que cap català camina. Ni se li acut. Ni s’ho planteja. Els catalans, abans de caminar, apliquem altres mètodes –que ja explicarem- fruit de llargs entrenaments i/o menges copioses o, simplement, no es belluguen del sofà.

Dit això, és determinant fer esment a aquell 22% dels nostres paisans que no es mouen del sofà. La següent i esfereïdora imatge d’arxiu –abstinguin-se subjectes aprensius- ens mostra un català que s’inclou en aquest percentatge.

Després de mirar-la “llarg i estès” haureu pogut copsar que, tal com pura llei causa-efecte, el fet que aquest alt percentatge de catalans no moguin el seu immens cul del sofà comporta altres problemes que tot seguit enumerarem:

1- Sobrepès agut. Agreujat per la manca d’activitat física i per la subsegüent no crema de calories i greixos saturats que aquesta comporta.
2- Politoxicomania. Provocada per la facilitat d’aconseguir tot tipus de drogues del sofà estant i mitjançant el telèfon o l'internet.
3- Assecament neuronal. Degut a la contínua fixació en la pantalla del televisor i pel fet d’abusar d’Antena 3 i de Telecinco i de Callejeros.
4- Esgrogueïment dèrmic. Causat per un fetge malmès per la incapacitat de digerir tant d’alcohol sumat a la manca d’insolació.

Per sort, el 76% restant de catalans fa alguna cosa i, per tant, demostra ser:

A- Bona persona i hàbil: és capaç de desplaçar-se amb el núvol kinton. Recordem que aquest núvol només pot sostindre i transportar a aquell qui és de cor humil i sincer. Per fer-ho més clar i entenedor, us mostrarem la imatge il·lustrativa de tres catalans que no es poden desplaçar amb l'esmentat núvol i, com apreciareu, el seu perquè. En aquest cas, aquests tres catalans només es podran servir de les opcions B i C. Si no els és possible, només els quedarà fer ús del transport públic, amb tots els perills i ignomínies que el fet comporta.


B- Intel·ligent i hàbil: és capaç de fer el canvi de lloc instantani. Altanto, que no és fàcil. Pocs són els privilegiats que en coneixen tots els secrets. Els que ho controlen són gent que sembla que estigui a molts llocs a la vegada degut al ràpid que belluguen. De fet, a un senyor de Castellar de n'Hug que es deia Nicolau, temps ençà i només perquè controlava aquesta tècnica, l'Església catòlica el va beatificar. Des de llavors, és el sant patró del Toys'R'us. Potser us pensaveu que no existia? Potser creieu que era una llegenda? Potser asseguraríeu que no només n'és un? Potser discorríeu que no era pas català? Però, que no veieu que porta una barretina d’hivern??? Incrèduls...

C- Intel·ligent, hàbil i brut: és capaç de volar mitjançant els seus propis mitjans. Incidint sobre el tema, volem remarcar que les darreres estadístiques a que hem pogut tenir accés apunten a que el major nombre d’aquest tipus de catalans habita a la Garrotxa, en concret a la zona de Santa Pau. La següent imatge ens mostra un indígena del indret apunt d’ordenar la posada en marxa del seu sistema extractor i injector.

Tanmateix, i segons informacions de darrera hora que transmetem en exclusiva, sembla que Iniciativa vol proposar prohibir aquesta forma de desplaçament perquè no és sostenible, ja que asseguren que les quantitats de gas metà –sé que massa sovint em poso pesadet amb el tema- que l’esfínter darrer d’aquests individus deixa anar, pot provocar alts graus de contaminació atmosfèrica. A més de la sobrevinguda contaminació acústica. Ràpidament, els garrotxins i garrotxines afectats han creat una associació en defensa de la seva forma de moure’s. El seu representant afirmava als nostres micròfons que “avui mateix me’n vaig volant a veure el conseller”. A la qual en Saura ha respost: "que faci el que vulgui, però quan arribi a l'àrea metropolitana el multarem si va a més de 80".


*Sànset*

17 comentaris:

òscar ha dit...

Els catalans som prou intel·ligents i hàbils com per reconéixer que t'ha sortit un apunt divertidament apostoflant.

Elfreelang ha dit...

jajajaja m'ha agradat molt Sànset! jo vaig votar els del núvol Klington!!!

JJMiracle ha dit...

Genial, el post! :-D Ja em vaig pixar de riure quan vaig contestar l'enquesta. Sort que la vaig contestar des de casa i no vaig haver de fer ús del meu mètode de transport.

Jordi ha dit...

Ooooh Sànset! Com he rigut amb el teu post, sincerament, sensacional! He rigut molt i l'acompanyament de les fotografies d'arxiu ha estat brutal, m'han fet riure molt.

Una abraçada, Sànset!.

Ferran Porta ha dit...

Jo sóc del mètode casquet volador, de fet, per bé que no vagi poder-lo votar perque no apareixia entre les opcions. Casquet volador, que vindria a ser un polvet de puta mare en japonès, esclar.

Carme Rosanas ha dit...

ja, ja, ja,ja... molt divertit...

jo també sóc dels dels Núvol Kington!

Assumpta ha dit...

Jo vaig votar que anava amb Núvol Kinton (cosa que és certa, eh? ara el tinc aparcat a la barra lateral del blog però en uns moments l'agafo) però també vaig comentar que a vegades anava a peu :-)

....

Ufff...

....

Estava a mig escriure aquest comentari i, la meva visió lateral m'ha mostrat "LO HÀMSTER NUCLEAR"... i m'he quedat es Esfereïda i esmaperduda... Fa por!!

Anònim ha dit...

Si existís el núvol Kinton i poguéssim anar pel cel segur que a alguna ment brillant se li ocorriria crear els peatges aeris. Quin país!

Garbí24 ha dit...

De inteligents ho som prou però crec que ens falta la habilitat per poder escapar-nos del llastre que suposa la resta de la península.
Hem d'entrenar més, ens cal un bon mister

Albert ha dit...

Les cames estan fetes per jugar a futbol, no per caminar, jeje.

La veritat és que no estaria malament desplaçar-se amb núvol Kinton.

M'ha fet gràcia lo del Saura.
Adéu!

Joan ha dit...

Ui caminar és molt avorrit, prefereixo córrer. ^^

El núvol no el puc agafar, que sóc dels que li miraria el parrús a la Bulma :S (coi, si està provocant!!)

Així que em sembla que vaig votar ... en fi ... allò del desplaçament ventós, que no pudent ... ai, ai, quina vergonya. Ja m'imagino a la ITV fent peripècies perquè no em mirin els gasos amb aquella cosa que fa més por que Lo Hàmster!

sànset i utnoa ha dit...

Òscar: Gràcies! de fet, tot allò que tingui a veure amb l’escatologia em surt força bé...

Elvira FR: Això només pot voler dir que no només ets hàbil, sinó que també ets bona persona.

PC: Què vols dir? que, en el cas que ho haguessis fet, Iniciativa hagués demanat el teu cap???

M. H. Jordi: Moltes gràcies! De fet, totes les imatges són en primícia. Em va costar molt subornar a segons qui perquè me les cedís!

Ferran: Cada cop tinc més clar que ets un home de gran cultura. Ara ens ho has demostrat deixant-nos palès que ets un políglota d’aquells que no només s’atreveix amb els idiomes occidentals.

Carme: Com a l’Elvira, només em resta dir-te que, amb el que has dit, queda clar que ets hàbil i bona persona!

Assumpta: Com a l’Elvira i a la Carme. Però, a més a més, ets la única persona del món capaç de demostrar de forma empírica que disposa d’un núvol Kínton. Tots l’hem vist!
Sobre això de LO HÀMSTER NUCLEAR; l’ajuntament d’Ascó ens va oferir que la mascota de la vila ens podria patrocinar el bloc, ja que parlàvem tan bé del terme. A més a més, i t’ho diré clar, ens van subornar amb barres d’urani. Entendràs que no ens hi vam poder negar...

Albert B. i R.: jejeje. Tens tota la raó. I no només peatges, se l’empescarien per fotre radars que es mantindrien bellugant pel cel gràcies a globus d’heli. Altanto!

Garbi24: I si els enverinem a base de garrotxins voladors?

Albert: la teva primera frase podria haver sortit perfectament de la boca d’en Romario!

Joan: jejeje. En defensa d’aquells tres catalans s’ha de dir que se’ls va posar davant del seu radi de visió, això si que es veritat.
Quan has esmentat això de la ITV m’ha vingut un calfred d’aquells que et recorre tot el cos. Si això passés, em limitaria a no passar-la i a anar pagant les multes...


Gràcies pels vostres comentaris!

*Sànset*

Sergi ha dit...

L'estudi té una validesa científica inqüestionable, però em pregunto què hauria passat si entre les opcions a triar n'hi hagés hagut alguna de tan descabellada com 'jo agafo el metro'.

Jordi ha dit...

Eh!! Jo no vaig votar, sempre m'ho paso per alt, mai me'n recordo, però jo sóc de la A, que vaig a peu a tot arreu. De fet, la feina on treballo està a tres quarts d'hora de casa meva i cada dia vaig i vinc caminant. És a dir, que una hora i mitja caminant al dia me la passo. Després, si tinc ganes, surto a córrer o vaig al gimmàs!

Molt bona la foto del Homer amb barretina. Brutal! Plas-plas-plas (gran aplaudiment!)

I tu a què dius que et dediques?? Et podries fer expert d'Antena 3 i treure estudis d'aquells que sempre treuen!

sànset i utnoa ha dit...

Xexu: Uffff... No sé que dir-te. De veritat que allò que les més obscures llegendes de temps recòndits anomenen “metro” ha existit mai? i funcionava?

Jordi l’skin: Coi! no ho diguis massa alt això, a veure si et tancaran al zoo de Barcelona, t’alimentaran a base de cacauets i els nens et faran fotos mentre et rasques el darrere!
Jo em dedico a... mmmm.... bé... sóc... vull dir, treballo de... sí, home, d’allò que en diuen... sí, molts ho confonen amb el nom d’un moble que corre per les oficines que més es preuen... ara no me’n recordo. Però, de totes maneres, seria incapaç de fotre un peu a antena3, per molt que em paguessin! Prefereixo que les enquestes es quedin per aquí.

Gràcies a tots dos!

*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

Guapo, jo ja saps que vaig votar l'opció que utilitzes tu per donar-te suport...

Ets el més divertit del món!

Utnoa

sànset i utnoa ha dit...

mmm... no li diguis a ningú, a veure si em faran passar la ITV!

jejeje.

*Sànset*